Ishockey-VM 2015: Knapp seger för Sverige mot Tyskland

Efter debaklet mot Kanada häromkvällen var det många som hoppades och trodde att Tre Kronor skulle komma ut som ett nytt lag mot svaga Tyskland, som innan matchen mot Sverige endast gjort två mål i VM. Så blev det inte.

Sverige tappade ledning på nytt

Matchen började orytmiskt utan något vidare spel från något av lagen. Det blev inte bättre av att plexiglaset gick sönder i första perioden och det uppstod en lång paus. Efter pausen kunde dock Oscar Möller och Joakim Lindström göra var sitt mål och det här såg ut att bli ännu en dag på jobbet. Tyskland kunde dock reducera i slutet på den första perioden och efter en ny miss av John Klingberg, som även strulade till det mot Kanada, kunde de även kvittera i andra perioden. Detta trots att Sverige hade spel med en man mer i 7 minuter! I tredje perioden fick dock Klingberg viss upprättelse när han styrde in Staffan Kronwalls skott och åter igen gav Sverige ledningen. Oscar Möller satte 4-2, hans fjärde poäng för kvällen (2+2). Tyskland visade åter igen god moral och fick in en reduceringspuck. De pressade sedan för en kvittering men Tre Kronor kom undan med blotta förskräckelsen. Klart är dock att Sverige har otroligt svårt att spela på ledning i den här turneringen. Vi tappade en tvåmålsledning mot Tjeckien i premiärmatchen, tremålsledning mot Kanada och nu en tvåmålsledning mot Tyskland. Detta måste korrigeras om Tre Kronor ska överleva en kommande kvartsfinal, oavsett motstånd.