Så avgörs 4 Nations Face-Off 2025

Sverige Finland

12 – 20 februari 2025 spelas den efterlängtade ”4 Nations Face-Off”-turneringen. Lag bestående av NHL-spelare från USA, Kanada, Sverige och Finland deltar. De första sex spelarna från varje lag kommer att tillkännages den 28 juni 2024. Upplägget är enkelt: alla lag möter alla i ett gruppspel och de två bäst placerade lagen spelar final.

Tre Kronors matcher i 4 Nations Face-Off

12 februari: Sverige – Kanada
15 februari: Sverige – Finland
17 februari: Sverige – USA

De två första matcherna spelas i Bell Centre, Montreal, och den sista matchen mot USA spelas i TD Garden, Boston. Där spelas även finalen 20 februari (se tider för alla matcher längst ned i detta inlägg).

Urval och Regler

Varje lag i 4 Nations Face-Off kommer att bestå av 23 NHL-spelare (20 utespelare, tre målvakter) som valts ut av respektive nations hockeyförbund För att delta måste spelarna ha ett NHL-kontrakt för säsongen 2024-25 och finnas på en NHL-roster 2 december 2024.

Alla matcher kommer att spelas enligt NHL-regler på liten rink. Seger på ordinarie tid ger 3 poäng, två poäng för seger på övertid eller straffläggning, en poäng för förlust på övertid eller straffläggning. De två lag med bäst resultat avancerar till en finalmatch.

Övertid spelas 3 mot 3 i 10 minuter följt av tre omgångars straffläggning. Om det blir övertid i finalen spelas den i 20 minutersperioder tills ett lag gör mål.

4 Nations Face-Off förväntas bli en höjdpunkt för hockeyfans över hela världen, med ett unikt tillfälle att se toppspelare från fyra nationer tävla på högsta nivå. Turneringen kommer inte bara att höja spänningen för kommande NHL-säsonger utan även fungera som en förberedelse inför de olympiska spelen. Det råder ingen tvekan om att denna turnering kommer att bli en fest för alla som älskar hockey!