Ishockey-VM 2015: Vitryssland skrällde mot USA

I ett tidigare inlägg om kampen i mitten och botten av grupperna i ishockey-VM varnade vi för Vitryssland och det verkar som att vi inte var helt fel ute: De skrällvann idag mot USA! Samtidigt slog Tjeckien planenligt Frankrike och publiken fick se veteranen Jaromir Jagr göra mål igen.

USA 2-5 Vitryssland

Efter en mållös första period formligen exploderade Vitryssland i andra perioden med tre snabba mål inom fem minuter. USA fick ett viktigt reduceringsmål strax före sista pausvilan men Alexej Kalyuzhny såg till att göra 1-4 en dryg minut in i slutakten. Han gjorde även Vitrysslands femte mål när USA reducerat ytterligare en gång. Resultatet tar Vitryssland upp till gruppledning i grupp B och chansen (risken?) är att Sverige får möta dem i ett slutspel beroende på övriga resultat. Förra året kunde Sverige med liten marginal slå Vitryssland i kvartsfinalen, men som bekant har vi även obehagliga svenska minnen från möten med Vitryssland.

Tjeckien 5-1 Frankrike

Tjeckien dominerade mot Frankrike och vann skotten med 46-20. Efter en mållös första perioden kunde de ta ledningen med 1-0 i mittenperioden. 2:an kom några minuter senare vartefter Frankrike reducerade. I tredje perioden klev storfavoriten Jaromir Jagr fram och satte 3-1. Slutresultatet blev 5-1 till värdnationen efter ytterligare två mål. Tjeckien befäster därmed fjärdeplatsen i grupp A.