Så spelas fotbolls-EM 2024

Fotbolls-EM

I sommar är det åter dags för Europas fotbollsögon att rikta sig mot Tyskland där fotbolls-EM 2024 kommer att spelas från den 14 juni till 14 juli. Här är allt du behöver veta om turneringen, från gruppspel till final.

Gruppspelets höjdpunkter

Grupperna i fotbolls-EM 2024:
Grupp A: Tyskland, Ungern, Skottland, Schweiz
Grupp B: Spanien, Kroatien, Italien, Albanien
Grupp C: England, Danmark, Slovenien, Serbien
Grupp D: Frankrike, Nederländerna, Österrike, Polen
Grupp E: Belgien, Slovakien, Rumänien, Ukraina
Grupp F: Portugal, Turkiet, Tjeckien, Georgien

EM 2024 sparkar igång med värdnationen Tysklands öppningsmatch mot Skottland den 14 juni. Totalt deltar 24 lag uppdelade i sex grupper. Gruppspelet erbjuder flera spännande matcher, och här är några du inte vill missa:

  • Spanien mot Italien den 20 juni kl. 21:00. Två av Europas fotbollsgiganter möts i en match som kan avgöra vem som tar hem gruppsegern i Grupp B.
  • England mot Danmark den 20 juni kl. 18:00. Ett möte mellan de engelska lejonen och det danska dynamitlaget i Grupp C, vilket kan bli en nyckelmatch för avancemang.
  • Frankrike mot Nederländerna den 21 juni kl. 21:00. Denna match i Grupp D mellan två av Europas starkaste lag kommer att bli en riktig kraftmätning.

Slutspelsschemat

Slutspelet börjar med åttondelsfinalerna den 29 juni. Här är några viktiga datum för de slutliga matcherna:

  • Åttondelsfinaler: 29 juni – 2 juli
  • Kvartsfinaler: 5 juli – 6 juli
  • Semifinaler: 9 juli och 10 juli
  • Final: 14 juli kl. 21:00 på Olympiastadion i Berlin

Vägen till finalen är späckad med dramatik och oväntade vändningar, där de två bästa lagen i varje grupp, samt de fyra bästa grupptreorna, går vidare. Med UEFA:s tie-breaking kriterier inklusive målskillnad, gjorda mål, inbördes möten, och fair play-poäng, kan varje match bli avgörande för framgången.

Arenor i fotbolls-EM 2024

Fotbolls-EM sprider sig över flera ikoniska tyska städer med arenor som Olympiastadion i Berlin, där finalen spelas, och Munich Football Arena i München med en publikkapacitet på över 70,000 åskådare. Varje arena bjuder på unika atmosfärer och historiska matcher, vilket gör EM till en festival för fotbollsälskare.

Så ser du fotbolls-EM 2024 på TV

SVT och TV4 delar på rättigheterna att sända matcherna.TV4:s studio kommer att ledas av Frida Nordstrand och Pär Lernström, som båda ser fram emot en sommar fylld av fotbollsfest.

EM 2024 i Tyskland lovar att bli en oförglömlig månad för fotbollsfans. Med stjärnspäckade lag, dramatiska matcher och livliga arenor är det dags att börja räkna ned dagarna till den första visslingen. Sätt på dig fotbollströjan, förbered dina hejarramsor, och gör dig redo för fotboll på högsta nivå!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.