Vilket lag vinner Stanley Cup 2016?

Sidney Crosby

8-9 oktober drar National Hockey League (NHL) igång för säsongen och på denna sida synar vi divisionerna och lagen i sömmarna.

Atlantic Division

Lag: 

Boston Bruins
Buffalo Sabres
Detroit Red Wings
Florida Panthers
Montreal Canadiens
Ottawa Senators
Tampa Bay Lightning
Toronto Maple Leafs

Kommentar: Tampa Bay Lightning gick till final förra året och föll mot rutinerade Chicago. I år har de snabba, kvicka spelarna den slutspelserfarenhet som krävs och de kommer förmodligen att ta ännu ett kliv. Boston Bruins missade slutspelet förra året till mångas förvåning. Det lär inte hända igen. Svenskfyllda Detroit Red (Blue?) Wings har fått tillbaka Johan Franzén som inte spelat sen januari efter en hjärnskakning. Några frågetecken dock: Håller Franzén? Håller Henrik Zetterbergs rygg? Kan Pavel Datsyuk och Niklas Kronwall leverera som förr eller är det dags för ett generationsskifte (som egentligen började när Nicklas Lidström slutade)? Ottawa blir intressanta att följa i år. De höll på att missa slutspelet förra året men gjorde en enorm uppryckning i slutet på ligan.

Central Division

Lag:

Chicago Blackhawks
Colorado Avalanche
Dallas Stars
Minnesota Wild
Nashville Predators
St. Louis Blues
Winnipeg Jets

Kommentar: Mästarna Chicago är ohotade favoriter i denna division i år igen. Frågan är hur störda de blivit efter anklagelserna mot Patrick Kane? De kommer dock att gå långt i år igen tack vare sin enorma rutin. St Louis Blues har aldrig vunnit en Stanley Cup-titel sedan de gick med i NHL 1967.

Metropolitan Division

Lag:

Carolina Hurricanes
Columbus Blue Jackets
New Jersey Devils
New York Islanders
New York Rangers
Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins
Washington Capitals

Kommentar: Många stora städer, många bra lag. New York Rangers tog sig nästan till final förra året men förlorade game seven mot Tampa Bay. Henrik Lundqvist och hans lagkamrater får fortsätta jaga Rangers första Stanley Cup sedan 1994. De kommer att gå bra i år igen. Mötet mellan Rangers och Pittsburgh Penguins är numera en klassiker. Förra året skördade Penguins kapten Sidney Crosby dock andra framgångar då han vann VM-guld med Kanada och därmed kom med i trippelguldklubben i ishockey. Kommer Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström att få lyfta Stanley Cup-bucklan tillsammans? Hur kommer Islanders att prestera på sin nya hemmaarena Barclays Center? Metropolitan har så otroligt många skickliga lag och intressanta möten att det är svårt att lyfta fram någon vinnare. Hur som helst kommer de flesta av dessa lag att gå långt i slutspelet.

Pacific Division

Lag:

Anaheim Ducks
Arizona Coyotes
Calgary Flames
Edmonton Oilers
Los Angeles Kings
San Jose Sharks
Vancouver Canucks

Kommentar: Ducks föll på målsnöret förra året när de missade finalen genom att förlora game seven mot Chicago i semifinalen. En överraskning i den här divisionen var 2014 års mästare Los Angeles Kings, som missade slutspelet förra året. Det kommer nog inte att hända två år i rad. Vi ser fram emot att följa unga Calgary på jakt efter nya skalper. Frågetecken på Sedinarna i Vancouver Canucks: orkar de leda laget ett år till eller kommer de att få hjälp av ytterligare en poängproducerande kedja?

Vilket lag vinner Stanley Cup 2016?

Vi sätter en slant på Tampa Bay Lightning, som var nära förra året och i år är redo att ta nästa steg fullt ut. Ett skrällalternativ är unga Calgary (21 ggr pengarna) som har fått lite mer kött på benen i år och kanske till och med kan spela hem Stanley Cup till Kanada?

Schema, första omgången av NHL:

8 Oktober:

Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens
Chicago Blackhawks-New York Rangers
Calgary Flames-Vancouver Canucks
Los Angeles Kings-San Jose Sharks

9 Oktober:

Boston Bruins-Winnipeg Jets
Buffalo Sabres-Ottawa Senators
Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers
St. Louis Blues-Edmonton Oilers
Nashville Predators-Carolina Hurricanes
Dallas Stars-Pittsburgh Penguins
Colorado Avalanche-Minnesota Wild

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.