Champions League 2015/16: Ronaldo tvåmålsskytt mot Malmö FF

Malmö FF hemma mot Real Madrid. Rörläggaren mot Fly Emirates på tröjorna. Rosenberg mot Ronaldo. Det var upplagt för fotbollsfest på Swedbank Stadium ikväll!

Första halvlek

Stort bollinnehav för gästerna som väntat. Malmö kämpade och slet. Anton Tinnerholm tog mycket stryk. Oscar Lewicki tuff i närkamperna. Malmö stack upp i anfallet då och då. Publiken sjöng. Inför tillställningen hade Ronaldo tre raka mållösa matcher. Hans torka tog slut efter 28 spelade minuter då han blev frispelad efter en snabb omställning. 1-0 var hans 500:e mål i karriären. Real fortsatte rulla ut Malmö. De hade bud på mer, men bollen träffade ribban i 41:a minuten. En minut senare drog Ronaldo en frispark i muren.

Andra halvlek

Publiken fortsatte sjunga, Real Madrid fortsatte rulla boll. Malmö gjorde initialt några försök att nyttja luckan som uppstår bakom Ronaldo på vänsterkanten för att anfalla. Det var dock Real Madrid som fick de hetaste målchanserna. Johan Wiland i Malmös mål fick göra flera kvalificerade räddningar på framförallt chanser från Ronaldo. I 73:e minuten kom Malmös chans till kvittering på ett inlägg, men Rosenberg nickade utanför. Fem minuter senare fick skåningarna det extra tufft när Yoshimar Yotún fick sitt andra gula kort för kvällen i samband med en duel. Tufft dömt av domaren på en 50-50-chans. Malmö fick alltså spela sista delen av matchen med tio man. Det blev för tufft och i 90:e minuten kunde Ronaldo göra sitt andra mål för kvällen och definitivt bryta måltorkan via ett instick. 2-0 skrevs slutresultatet till.

Zlatan målskytt för Paris SG

Även Paris SG hade en bra bortakväll mot Ukrainska Sjachtar Donetsk. Aurier gjorde 1-0 redan efter sju minuter. Efter drygt 20 minuter spelade utökade David Luiz till 2-0. Vår egen Zlatan Ibrahimovic fick göra sitt första mål i årets Champions League i 90:e minuten vilket blev slutresultatet.