Status för sportevenemang 2020

Sports

2020 skulle bli ett supersportår, men på grund av coronapandemin har året snarare blivit tvärtom: flertalet sportevenemang har blivit inställda för att minska smittspridningen. I detta inlägg fokuserar vi på hur det ser ut gällande de evenemang som var planerade för sportåret 2020:

  • Fotbolls-EM 2020: Denna turnering skulle spelas i flertalet länder i Europa i sommar. Sverige lottades mot Spanien, Polen och vinnaren i Playoff B (Bosnien, Irland, Nordirland, eller Slovakien). Turneringen har blivit uppskjuten till 2021.
  • Sommar-OS 2020: De olympiska spelen 2020 skulle avgöras i Tokyo, Japan i sommar. Här såg vi fram emot att se idrottare som Daniel Ståhl och Sarah Sjöström göra upp om de ädlaste valörerna i sina respektive sporter. OS 2020 har blivit flyttat till 2021.
  • Den svenska ishockeysäsongen 2019-2020. De svenska ishockeyligorna fick ett abrupt slut under våren 2020. Luleå HF vann SHL stort på herrsidan och såg fram emot att spela slutspel och hopp om sitt andra guld (det första kom 1996). Luleå var även i final på damsidan, mot Linköping. I Allsvenskan spelade Modo och Björklöven (från Örnsköldsvik respektive Umeå) upp i kvalet, som avbröts. Beslutet att avbryta säsongen togs plötsligt, och det var såklart ett enormt avbräck, speciellt för Norrlandshockeyn.
  • Vasaloppet 2020: avgjordes som vanligt. Petter Eliasson och Lina Korsgren vann herr- respektive damklass.
  • Hockey-VM 2020: Inställt.
  • Champions League-slutspelet 2020: uppskjutet på obestämd tid. Bör spelas senast i augusti enligt uppgift, eller så blir det inställt.
  • Fotbollsallsvenskan 2020: inleds inför tomma läktare under sommaren.

Det var ett axplock av hur idrotten påverkats av coronaviruset. Det är såklart tråkigt, men samtidigt är det en påminnelse om att det finns viktigare saker än idrott i livet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.