Hur kommer Premier League se ut?

Med fotbollsligor som drar igång är det många som har ett leende på läpparna. Inte minst Liverpoolfansen som trivdes bra på förstaplatsen med flertalet poängs marginal i Premier League. Men frågan är, hur ser ”silly season” ut detta år? Kommer storlagen få behålla sina poängkungar i en fotbollsvärld alltmer präglad av den finansiella aspekten där vi finnar klubbar styrda som företag? Vi har under de senaste åren sett hur Liverpool tagit sin tid och byggt upp sitt järngäng styrt av Jürgen Klopp. Med tålamod och strategiska värvningar har han tagit klubben tillbaka till forna stortider och många är det som hoppas att de stannar uppe i toppen.

Ryktas om flytt för målsprutor

Det är mycket diskussion kring spelare och frågan är hur de resultaten kommer se ut. Oddsen för att Liverpool blir ligasegrare är 1.001, vilket ger de ett försprång inför omstarten. Hos bet365 kan man läsa vad klubbikonen John Barnes tror om situationen gällande betting Premier League. Med en ärlig inställning konstaterar han att ”Det som lockar spelare i dag är lönerna. Vem spelaren än är, vare sig det är Sadio Mané eller Mo Salah, om någon erbjuds en miljon pund i veckan av någon annan klubb, då kommer de att gå dit oavsett kvalitet.”

Källa: Pexels

Toppstriden blir lika spännande

Inför nästa säsong finns det en del frågor, bland annat: blir Liverpool lika överlägsna nästa säsong som denna? Kanske ett långspel på ligavinnare är att titta på, oddsen kan vara ovissa innan säsongen och vi minns tillbaka till Leicesters ligaseger där de hade odds på 5000.00. Hos GP kan man läsa om en lycklig mästertippare.

Ska Manchester United lyckas komma tillbaks eller blir det fortsatta besvikelser på Old Trafford? Förväntningarna har varit stora under ett tag och man kan inte påstå att de lyckats leva upp till dessa. Den anrika klubben som alltid gick att hitta i fotbollens finrum har på senare år hamnat i Europa League, men frågan är om de ska lyckas komma tillbaka.

Några andra lag som absolut är att räkna med är Manchester City som säsong efter säsong spelar riktigt övertygande, med enorm köpkraft har man gjort klubben till en toppkandidat för nästa säsongs pokal. Vi hittar även Londonbaserade Chelsea, Arsenal och Tottenham som alla alltid har höga förväntningar på sig.

Ett lag som fortsatt att överraska efter sin ligaseger för några år sedan är ovannämnda Leicester. De låg på tredjeplats förra säsongen och har lyckats att hålla lagbygget intakt. Till skillnad från de andra toppklubbarna är Leicester fortfarande en bubblare. De levererar ständigt med kvalitet och bör vara en kraft att räkna med även nästa säsong.

Vi håller tummarna för att Premier League ska få behålla sina favoritspelare och leverera högkvalitativ fotboll ännu en säsong. Det är den populäraste sportens populäraste liga och det är många som väntar på kommande säsong med spänning.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.