Stanley Cup 2015: Fördel Chicago i finalen

I ett tidigare inlägg rapporterade vi om att Tampa Bay hade fördel i Stanley Cup-finalen 2015 med en 2-1 ledning i matcher. Chicago har dock vänt serien och leder nu med 3-2. Om de vinner nästa hemmamatch i United Center är de säsongens Stanley Cup-mästare.

Två raka 2-1 vinster för Chicago

I match fyra, som spelades i Chicago, fick hemmalaget den bästa starten när Jonathan Toews gjorde 1-0 på en vacker assist från Marian Hossa framför mål. Tampa utjämnade till 1-1 innan Brandon Saad i Chicago hade bestämt sig för att ge Chicago ledningen, klev in framför mål och gjorde 2-1 via en fin individuell prestation. I slutet kämpade Tampa för en kvittering. Steven Stamkos fick två gyllene lägen att utjämna matchen men brände bägge. Serien var nu kvitterad till 2-2 i matcher.

I match fem var Ben Bishop tillbaka i Tampas mål. Han missade match fyra på grund av skada. Två lustiga situationer uppstod i början av matchen. Corey Crawford i Chicagos mål gav nästan bort 1-0 när han gav pucken till Kucherov. Situationen slutade dock med att Kucherov och Crawford kolliderade och Kucherov åkte in i stolpen och utgick skadad. I en senare situation krockade Victor Hedman och Ben Bishop vartefter Patrick Sharp kunde sätta 1-0 för Chicago. Bishop borde ha stannat i målet i den situationen. Tampa kvitterade i andra perioden, men Chicago kunde avgöra med 2-1 i tredje efter en retur på ett friläge. Tampa avslutade matchen med sju man på isen och utvisning. 3-2 i matcher till Chicago.

För att hålla serien vid liv måste Tampa nu åka till Chicago och vinna för att få till en avgörande match sju hemma.

Under tiden vann Manchester Monarchs Calder Cup i AHL. De är farmarlag till Los Angeles Kings.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.