SHL: Så spelas kvartsfinalerna 2015

Efter att Brynäs slog Färjestad i sista play in-matchen är det nu klart vilka lag som möts i Swedish Hockey Leagues kvartsfinaler.

Skellefteå – Brynäs

Efter två play in-segrar på bortaplan belönas Brynäs med en kvartsfinalsbiljett mot de två senaste årens mästare Skellefteå. Risken är att det blir respass direkt dock. Skellefteå har imponerat även denna säsong och få skulle bli förvånade om det blir ett tredje guld för västerbottningarna i år.

Frölunda – Luleå

Repris på finalen i Champions Hockey League som Luleå vände och vann i tredje perioden. Det har varit höjdpunkten på en annars ojämn säsong för norrbottningarna. De har dock flera spelare med slutspelsvana, inte minst nummer 97 Per Ledin och bröderna Abbott. Forwardssidan ser bra ut även för Frölunda där Joel Lundqvist är den store härföraren. Det kan bli många täta matcher mellan lagen innan det avgörs vem som går vidare.

Växjö – Örebro

Två relativt nya lag i Elitserien/SHL möts och gör upp om en semifinalplats. Viktigt för Örebro att suveräne målvakten Hudacek fortsätter hålla hög klass. Växjö avslutade serien starkt.

Linköping – HV71

Ett mellanår för bägge lagen. Linköping har en bred trupp på pappret som tyvärr varit ojämn i år. HV71 har rutinen..

Så slutade SHL 2014/15

1. Skellefteå 111p
2. Frölunda 97p
3. Växjö 96p
4. Linköping 93p
5. HV71 92p
6. Örebro 90p

7. Färjestad 83p
8. Luleå 79p –> slutspel via play in
9. Djurgården 71p
10. Brynäs 68p –> slutspel via play in

11. Leksand 57p –> kvalserien
12. Modo 53p –> kvalserien

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.