PSG vidare trots utvisad Zlatan

I veckan spelades returmöten i Champions Leagues åttondelsfinaler. Nedan är resultaten.

champions league

Chelsea 2-2 Paris St G, 3-3 totalt

Chelsea fick med sig 1-1 från bortamötet mot Zlatan Ibrahimovics PSG. Många trodde att det skulle bli en enkel match för engeksmännen att avgöra tillställningen hemma på Stamford Bridge. Ännu enklare såg det ut att bli när Zlatan fick rött kort efter 30 minuter. Utvisningen kom efter en hård satsning. Till Zlatans försvar ska dock sägas att det var hårt dömt. En 50-50-situation där Chelseaspelarna omringade och pressade domaren efteråt. Efter en mållös första halvlek fick vi vänta bra länge på första målet: Det kom först efter 80 spelade minuter då Cahill satte 1-0 för Chelsea. PSG stretade dock emot, trots 1 man mindre på plan. David Luiz gjorde 1-1 några minuter senare. Nu var matchserien helt utjämnad. 30 minuter övertid var att vänta. I första övertidskvarten var det åter igen Chelsea som tog kommandot. Straff efter hands på Thiago Silva, vilket resulterade i mål. Domarna var verkligen inte på PSG:s sida denna kväll. Silva reparerade dock skadan i andra övertidskvarten genom att sätta 2-2 vilket blev slutresultatet. PSG vidare via fler gjorda mål på bortaplan alltså. Otippat, särskilt med 10 man på banan större delen av matchen. Bedrövligt för Zlatan naturligtvis. Nu kommer naturligtvis spekulationerna om huruvida laget klara sig bättre utan honom på planen att ta fart.

Bayern München 7-0 Shakthar Donetsk, 7-0 totalt

Första matchen mellan de bägge lagen spelades i Ukraina och slutade 0-0. Ett sagolikt resultat för Shakhtar mot den tyska storklubben. I returmötet dock tog sagan slut: En utvisning för Shakhtar i tredje minuten förstörde deras kväll. Till skillnad från PSG kunde de inte stå emot. Bayern gjorde 7 mål mot 0 och det finns egentligen inte så mycket mer att skriva om det. God natt Shakhtar. Planenligt avancemang av Bayern.

FC Porto 4-0 FC Basel, 5-1 totalt

Porto och Basel spelade 1-1 när lagen möttes i Schweiz senast. Precis som Bayern utnyttjade Porto sin hemmaplansfördel och vann med klara 4-0.

Real Madrid 3-4 FC Schalke, 5-4 totalt

Efter att ha vunnit första mötet med 2-0 skulle Real Madrid egentligen bara gå ut och spela av den här matchen mot Schalke. Tyskarna hade dock andra planer. Efter fint passningsspel kunde de ta ledningen med 0-1. Schalke skulle till slut vinna matchen med 3-4, inte tillräckligt för att ta sig vidare till kvartsfinal men definitivt tillräckligt för att skaka Real Madrid. Madrid hade dock en spelare som gjorde hela skillnaden den här matchen, precis som i kvalet till VM i Brasilien mot Sverige: Cristiano Ronaldo. Tre mål (!) från portugisen säkrade en kvartsfinalplats för Real Madrid.

Nästa vecka spelas resten av åttondelsfinalerna. Kvartsfinalerna spelas i april.