SHL: Resultat kvartsfinal 1 och kvalserien

Svensk hockeys högsta serie, Swedish Hockey League, går nu in i en spännande fas. Kvalspel i bäst om sju matcher ska avgöra vilka tre lag förutom redan klara Karlskrona, som vann Hockeyallsvenskan 2014/15. Samtidigt har första omgången av kvartsfinalerna i SHL avgjorts. Det såg ut att bli idel hemmasegrar i första kvartsfinalerna, men Örebro skrällvände borta mot Växjl i tredje perioden.

Kvalserien

I kvalet är Karlskrona redan klara för SHL efter segrar mot Västerås. Tre lag från kvalserien har gått vidare och ska spela om SHL-platser i bäst av sju matcher. Så här slutade kvalserien:

1. Rögle 14p
2. Vita Hästen 12p
3. Malmö 8p
——
4. Björklöven 7p
5. Mora 6p
6. Karlskoga 4p

Rögle – Västerås

Rögle vann kvalserien med 14p på 5 matcher. Det var ingen snack om att de var det bästa laget i serien och frågan är nu om de kan ta med sig det flytet mot Västerås, som förlorade matcherna om direktkval mot Karlskrona. Vi lägger en slant på att skåningarna går vidare från den här fighten.

Modo – Vita Hästen

Det var inte länge sedan Vita Hästen spelade division 1-hockey. Norrköpingsklubben har mot alla odds tagit sig till kvalserien och visat upp ett stabilt och jämnt spel i slutet på säsongen. Detta till skillnad från anrika Modo som egentligen inte visat upp några positiva sidor överhuvudtaget i SHL 2014/15. Dock har de en bunt spelare med rutin vilket kan bli avgörande i en sådan här matchserie. Vi tippar dock att Vita Hästen tar en plats i SHL till nästa säsong.

Malmö – Leksand

Malmö lyckades gnugga sig vidare till kval mot Leksand i sista matchomgången. De har dock spelat uselt i kvalserien och varit direkt dåliga i viktiga matcher. Historiken talar emot dem och det är risk att de får stryk av Leksand som kan rycka upp sig några snäpp och säkra en SHL-plats även nästa säsong.

Kvartsfinaler, SHL

Frölunda 3-2 Luleå, 1-0 i matcher

Frölunda fick revansch på Luleå för förlusten i finalen i Champions Hockey League tidigare i år. Mathias Olimb spelade fram till alla tre mål för Göteborgarna och matchen slutade till 3-2 till hemmalaget. Luleås Cam Abbott fick en ful smäll mot huvudet av Erik Gustafsson och risken är att han blir borta en tid då han haft problem med hjärnskakningar tidigare. Luleå är dock ett starkt hemmalag och kommer att sälja sig dyrt i Coop Arena. Det gäller dock att de kan knipa en match borta också då Frölunda har fyra hemmamatcher i serien.

Skellefteå 4-1 Brynäs, 1-0 i matcher

Skellefteå AIK var storfavoriter inför mötet med Brynäs som fick slåss om en kvartsfinalplats via play in. De vann planenligt matchen på hemmaplan med 4-1 men Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund var ändå nöjd med lagets insats efter matchen. Det blir spännande att se vad Brynäs kan åstadkomma mot mästarna på hemmaplan. Vi tippar dock att Skellefteå kommer att avgöra den här serien relativt snabbt.

Växjö 2-3 Örebro, 0-1 i matcher

Växjö var knappa favoriter inför mötet med nykomlingarna Örebro. Efter en mållös första period tog man ledningen med 2-0 i den andra perioden och man såg ut att kontrollera tillställningen fullständigt. Örebro klev dock ut som ett nytt lag i tredje perioden. 1-2 kom efter 4.14. 2-2 kom i powerplay efter 15.22. Matchvinnande 2-3 slogs in av Daniel Viksten med endast 49 sekunder kvar av matchen. Fenomenalt Örebro och otroligt spännande inför fortsättningen av serien.

Linköping 3-2 HV71, 1-0 i matcher

Busen Anderas Jämtin var tillbaka i Linköping, fast i HV71:s matchställ. Hans gamla publik hade inget till över för honom och han möttes av burop på läktarna. Matchen blev en relativt jämn tillställning som Linköping kunde gå segrande ur. Första perioden slutade 1-1 efter mål av Nichlas Hardt och tidigare nämnda Jämtin. I andra perioden kunde Linköping gå upp i tvåmålsledning via 19-årige Tjecken Jakub Vrana. I tredje perioden kom en snabb reducering av HV71:s Chris Campoli efter 50 sekunders spel, men närmare än så kom aldrig Jönköpingslaget och Linköping leder nu alltså med 1-0 i matcher.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.