Så spelas U21-EM 2015

Det svenska U21-laget gjorde en bragdartad vändning i kvalet hemma mot Frankrike. Det gav dem en biljett till Fotbolls EM nästa sommar. Förutsättningarna i kvalet var följande: Lagen möts två gånger. Målskillnad avgör, alternativt flest mål gjorda på bortaplan. Inför matchen hade Frankrike besegrat Sverige med 2-0 hemma.

Tidig svensk ledning

I returmötet på Örjans Vall i Halmstad var det ett helt annat svenskt lag som kom ut och spelade en bländande fotboll. Redan efter 3 minuter gör Isaac Kiese Thelin, som gjorde sitt livs match, 1-0. Thelin gör även 2-0 i den 35:e minuten och nu är det plötsligt oavgjort! Dramatiken tar inte slut där.

Dramatisk andra halvlek

I andra halvlek är det heta känslor och stundtals hånfull stämning mellan lagen. I 71:a minuten gör Oscar Lewicki 3-0 och det såg länge ut som att svenska segern var säkrad. Nu går matchen från att vara spännande till helt galen. Frankrike gör 1-3 i 87:e minuten och nu är plötsligt fransmännen i EM. En minut senare lyckas Lewicki hålla sig framme igen och gör osannolika 4-1. Helt galet. Då har vi inte ens nämnt lagens två stolpträffar i andra halvlek.