Malmö slog Olympiakos i Champions league

Champions league är i full gång och lagen har spelat två omgångar av gruppmatcherna. Har du missat spelschemat hittar du det här. För svensk del har det varit en intressant början på turneringen. Malmö FF gjorde en hygglig insats borta mot Juventus men förlorade med 2-0. Hemma mot Olympiacos gjorde man dock en vass insats och kunde vinna med 2-0 efter två mål av Markus Rosenberg. Samma Malmö FF kunde senare säkra SM-guldet i fotboll efter en 3-2 seger mot AIK. Utan tvekan är det intressant med svenska framgångar i ligafotbollen. Kan Malmö bygga upp en dynasti med inkomsterna spel i Champions League ger? Vi hoppas det!

PSG slog Barcelona

Zlatan Ibrahimovics Paris Saint Germain lyckades slå svenskens förra klubb med 3-2, dock med Zlatan på läktaren. PSG har hamnat i samma grupp som två av Zlatans tidigare klubbar (Ajax är den andra). Det är dock inte så konstigt då Ibrahimovic är kungen av ligaguld med segrar i många av Europas toppligor, men utan framgångar i ”Den där jävla Champions…” Vi får hoppas att det blir ändring på det. Frågan är om PSG räcker hela vägen fram eller om de helt enkelt slog ett Barcelona som inte håller lika hög klass som tidigare. Segern gör att PSG toppar sin grupp.

Malmö FF möter Athletico Madrid i nästa omgång

22 oktober åker Rosenberg och hans Malmö till värmen i Spanien. Där möter de fjolårets spanska ligamästare Atheltico Madrid. Det blir en tuff nöt att knäcka. Kanske kan vi hoppas på oavgjort och att vi tar en skalp när lagen möts igen i den svenska novemberkylan 4/11. Samtliga lag i gruppen står nu på 3 poäng.

Övriga grupper

I de övriga grupperna står Borussia Dortmund och Real Madrid ut med full pott (6 poäng). De brittiska lagen går tungt förutom Chelsea som leder sin grupp.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.