World Cup i ishockey är tillbaka 2016

World Cup of Hockey 2016

Goda nyheter för hockeyälskare: World Cup i ishockey är tillbaka. Hösten 2016 är det tänkt att turneringen ska gå av stapeln i Montreal och Toronto. Senast World Cup spelades var 2004, och dessförinnan 1996. Tidigare hette turneringen Canada Cup. (OBS! Denna sida handlar om turneringen World Cup. Söker du information ishockey-VM 2016 hittar du det genom att klicka här).

Uteblivna svenska framgångar i World Cup

Sverige har haft svårt att hävda sig i World cup. 1996 åkte vi ut mot Kanada i en dramatisk semifinal och 2004 blev det sorti på hemmaplan mot Tjeckien efter en snöplig förlust med 6-1. Bägge gångerna hade vi riktigt vassa lag på pappret med namn som Mats Sundin och Peter Forsberg. Den gyllene generationen fick revansch i olympiska spelen i Turin där det blev guld 2006. Nu ställs en ny generation svenska stjärnor på isen och vi hoppas så klart att det kan bli en framgång även i World Cup denna gång.

Av Kanada för Kanada

Att spela i Kanada är det svåraste som finns. Transatlanterna är urstarka på hemmaplan och har såklart riggat allt från träningstider till omklädningsrum till sin fördel. De brukar dessutom ha fördel av domarna och komma undan med det mesta. Publiken är skoningslös. Matcherna spelas på liten rink med NHL-mått. Det gör att Kanada och USA går in som favoriter i turneringen, precis som i olympiska spelen i Vancouver 2010 där de möttes i final och Sidney Crosby kunde avgöra i förlängningen. Vi hoppas att Sverige kan gå in och skrälla i den här turneringen, precis som när juniorkronorna vann VM-guld i Kanada 2012.

Innan dess ska ett antal VM-turneringar spelas. Du hittar spelschemat för ishockey-VM 2015 här.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.