Rögle klart för SHL 2015/16

De senaste åren har Rögle åkt upp och ner i Swedish Hockey League/Elitserien. Det kan vara en viss fördel i kvalsammanhang då man byggt upp en erfarenhet, även om målet såklart är att bita sig fast i högsta serien. Efter seger med 2-0 i match 5 mot Västerås, i Västerås, är Ängelholmslaget åter igen klart för SHL. Det blev totalt 4-1 i matcher.

Smolk i Rögles glädjebägare

Mycket av eftersnacket har dock handlat om en annan situation i kvalet där Rögles André Deveaux anfaller Västerås Per Helmersson på uppvärmningen. Det antas vara en hämnd för en tacklingssituation tidigare i kvalet där Deveaux blev liggande på isen efter en smäll av just Helmersson. Deveaux är numera polisanmäld för händelsen, och sparkad av Rögle. I övrigt har Rögle påbörjat lagbygget inför nästa säsong. Amerikanerna Jordan Smotherman och Jack Connolly har bland annat bekräftat att de blir kvar i klubben.

Malmö och Leksand spelar en sjunde avgörande match

Ett sista lag ska upp i SHL i år efter att Karlskrona, Modo och Rögle avancerat. Frågan är om det blir Malmö eller Leksand. De båda lagen mötts i en sjunde och avgörande match i Leksand. Precis som övriga matcher i serien känns det ovisst. Det är verkligen två lag som det gått trögt för hela säsongen. Leksand har gått dåligt i SHL medan Malmö hade lite flyt i slutet på kvalet. Ska vi gissa att det där lilla flytet kommer att avgöra denna tillställning i match 7?

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.