Modo klart för fortsatt spel i SHL

Modo har haft en tuff säsong som slutade med en jumboplats i Swedish Hockey League och kval för fortsatt existens i högsta ligan mot skrällgänget Vita Hästen från Norrköping. När det gällde som mest visade dock Örnsköldsviklaget att de fortfarande hade det som krävs och är nu alltså klara för spel i SHL säsongen 2015/16 efter 4-0 i matcher mot Vita Hästen. Vita Hästens framgångar detta år tog tvärstopp i kvalet, men de blir ett intressant lag att följa framöver. Kan de bara bygga på vad de åstadkom denna säsong blir de helt klart en framtida SHL-kandidat, kanske redan nästa år.

Vita Hästen 1-4 Modo, Modo klart för SHL med totalt 4-0 i matcher

Fjärde kvalmatchen spelades i Himmelstalundshallen, Norrköping. Cirka 3900 åskådare (hallen tar 4500) fick se veteranen Samuel Påhlsson ge gästerna ledningen efter halva perioden. 50 sekunder senare kunde de dock jubla åt Willhelm Westlunds kvittering. Oavgjort efter en spelad period. I andra perioden avgjorde dock Modo matchen med två snabba mål. Emil Pettersson gjorde 1-2 efter 1.08. 25 sekunder senare satte Simon Önerud 1-3. 1-4 kom i slutet på tredje perioden och än en gång visade sig Modo vara ett nummer för stora för årets upplaga av Vita Hästen.

Nu börjar en intensiv jakt på spelare inför nästa säsong för Örnsköldsvikslaget som gjort en del tveksamma värvningar senaste åren. I år var det Radel Smolenak från Tjeckien som inte levererade. För att jobba sig tillbaka till toppen måste man hitta ett långsiktiga lösningar istället för tillfälliga värvningar. Eller kanske snarare: Man måste skapa incitament för att duktiga spelare ska vilja spela kvar i klubben.