Resultat från veckans åttondelsfinaler i Champions League

I veckan spelades de resterande åttondelsfinalerna i Champions League 2014/15. För resultat från de första matcherna, klicka här.

Arsenal 1-3 Monaco

Ett disciplinerat Monaco kunde ta ledningen på bortaplan mot Arsenal efter 0-1 i första halvlek. I 53:e minuten kom 0-2. Arsenal lyckades få in en viktig reducering i första övertidsminuten, men det här var Monacos kväll: I fjärde tilläggsminuten fastställdes slutresultatet 1-3. Klar fördel Monaco inför returmötet på hemmaplan! Den här säsongen är första gången Monaco är med i Champions League sedan 2005/06.

Bayer Leverkusen 1-0 Atlético Madrid

Fjolårsfinalisten Atlético hade ingen rolig kväll i Tyskland. Förvisso gjorde man en stark första halvlek men tvingades göra två byten efter skador. I andra halvlek släpper man in 1-0 och får spela med tio man efter en utvisning. I returmötet i Madrid får man klara sig utan Tiago och Godin. Tungt för spanjorerna.

Juventus 2-1 Dortmund

Juventus leder Serie A och är Italiens hopp i Champions League. Senast ett italienskt lag vann turneringen var 2007 när Milan slog Liverpool i finalen. I 13:e minuten tog hemmalaget ledningen bara för att se den kvitteras fem minuter senare. 2-1 kom strax innan pausvilan och det blev även slutresultatet efter en mållös andra halvlek.

Manchester City 1-2 Barcelona

Suárez hade en stor kväll i Manchester med två mål i protokollet. De kom i första halvlek. City fick in en livsviktig kvittering i andra halvlek. På övertid kunde Barcelona ha skaffat sig ett rejält överläge då Lionel Messi fick chansen från straffpunkten, men Hart i målet räddade och Messi missade returen. Det här var Barcelona’s 200:e Champions League-match. De ligger delad tvåa med Manchester United i marathontabellen. Real Madrid leder med 207 matcher. I och med City:s mål har de släppt in totalt 200 mål i turneringen.

Nu ser vi fram emot returmötena om några veckor!