Zlatan målskytt mot Malmö FF

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Malmö för att möta sin moderklubb i Champions League 2015-16. Dagen till ära som kapten för Paris SG, en roll som vanligtvis innehas av Thiago Silva. I första mötet vann Paris SG på hemmaplan när Angel Di María gjorde mål redan efter fyra minuters spel. Inför mötet hade PSG dock blivit nollat två gånger i rad, av Real Madrid. För Malmö stod viktiga poäng på spel i och med att de behövde gå om Sjachtar Donetsk för att knipa tredjeplatsen i gruppen och därmed en slutspelsplats i Europaleague.

Mål efter tre minuter

Denna gång tog det bara tre minuter innan PSG hittade nätet bakom Johan Wiland: Adrien Rabiot nickade in 0-1. Drygt tio minuter senare satte Di María 0-2 och det såg mörkt ut för Malmö FF. MFF spelade dock med hyfsad press och kom till en och annan chans. Jo Inge Berget var närmast i 22:a minuten men missade. Zlatan höll sig framme hela tiden, men lyckades inte hitta målet. Han var dock nära att servera Cavanni till 0-3, men skottet träffade utsidan av stolpen. Tyvärr drog Markus Rosenberg på sig ett gult kort i första halvlek så han är avstängd inför det avslutande mötet mot Real Madrid 8 december.

Paris SG öppnade även andra halvlek bäst. Zlatan fick äntligen göra sitt mål, i 49:e minuten. Malmö FF spelade upp sig något igen. Efter 60 spelade minuter fick Rosenberg chansen från straffpunkten. Han träffade dock stolpen. Di María ökade på PSG:s ledning med en vacker nick på inlägg. Spike i kistan och 0-5 kom på frispark genom Lucas Moura. Frisparken var inte helt olik Zlatans mål mot Danmark i andra playoffmatchen när Sverige gick vidare i EM-kvalet. Paris SG visade att de var ett bättre lag ikväll och Malmö FF visade inte upp sin högstanivå varken i försvaret eller anfallsmässigt. För att ha en chans i en grupp som denna måste försvarsspelet vara vattentätt och man har inte råd att missa straffar och frilägen.

Malmö FF måste därmed försöka avsluta med att ta poäng borta mot Real Madrid i sista omgången, annars är deras säsong över. För Paris SG fortsätter säsongen både i Ligue 1 och den där jävla Champions…