Barcelona fortsätter dominera Europafotbollen

Efter en trög start på säsongen 2015-16 har Barcelona tagit tag i taktpinnen i både La Liga och Champions League. Storseger i helgens El Clásico och en övertygande seger mot Roma i kvällens Champions League. I första mötet mellan de bägge lagen lyckades Roma gnugga sig till 1-1 på hemmaplan. Inför match två var Barcelona i ledningen i grupp E med 10 poäng före Roma på 5. Roma har haft en ojämn säsong med sprudlande offensiv men tveksam defensiv. Inför mötet behövde Barcelona endast oavgjort för att säkra gruppsegern.

Messi, Suárez, Neymar

Lionel Messi, som varit knäskadad men fick hoppa in i El Clásico, var nu med från start. Han visade klass från början med ett par farliga chanser de inledande 10 minutrarna. Barcelona hittade luckor bakom Romas backlinje gång på gång. Efter kvarten spelad kunde Daniel Alves spela fram Luis Suárez för 1-0. Roma fortsätte spela med en hög backlinje och avsaknad av försvar på kanterna. Dessutom hade de ingen aggressivitet i pressen på mittfältet. Barcelona fick rulla runt bollen lite som de ville. Ett par minuter efter första målet gjorde Messi det andra efter vackert väggspel. Efter 35 minuter hade Barcelona ett bollinnehav på 73%. Strax innan paus, satte Suárez sitt andra mål för kvällen med ett vackert skott. Han är inne i ett stim nu: Fem mål på fem matcher, två i El Clásico och två ikväll. Dessutom är hans avstängning från landslaget över vilket innebär att han får representera Uruguay i internationella turneringar igen.

Det mesta av Barcelonas offensiv skapades av tre amigos Messi, Suárez och Neymar. De fortsatte rulla boll i andra halvlek. Roma fick en bra chans i början av halvleken, men Marc-André ter Stegen räddade. Ett par minuter senare serverade Messi Gerard Piqué till 4-0. Messi satte sedan sitt andra mål för kvällen i 59:e minuten. Neymar var mållös dock, trots att han hade sina chanser. Bästa läget kom i 76:e minuten, från straffpunkten. Romas målvakt Wojciech Szczęsny räddade dock, vartefter en annan brasse, Adriano Correia, höll sig framme på returen och satte 6-0.

Roma brände också en straff i 81:a minuten när Edin Dzeko missade. Han fick dock ett tröstmål med matchens sista spark. Slutställning: 6-1 Barcelona som nu leder både La Liga och kan titulera sig gruppvinnare i Champions League.