Paris SG slog Malmö FF i Champions League

El Clasico

Efter att ha kvalat in till Champions League hamnade Malmö FF i en samma grupp som Zlatan Ibrahimovics Paris SG och Cristiano Ronaldos Real Madrid. Första matchen spelades i Paris och det blev förlust för Malmö, som ändå gjorde vad de kunde mot ett för dagen övermäktigt motstånd.

Di María inledde målskyttet

Inför säsongen 2015/16 har Paris gjort en del intressanta värvningar, bland annat argentinaren Ángel Di María, som, sitt passande sitt namn, frälste Paris redan i fjärde minuten. Malmöförsvaret hamnade på efterkälken och Di María kunde skjuta in 1-0 med sin fina vänsterfot. PSG har en fruktad anfallstrio i den så kallade CIA-kedjan som, förutom Di María, även består av Zlatan Ibrahimovic och Edinson Cavani. Parisarna rullade mycket boll i hela matchen och levde på ett smidigt kortpassningsspel. Zlatan hade en mindre lyckad dag målmässigt. Efter 20 minuter hade han missat 4-5 lägen och sprungit offside två gånger. Cavani var tämligen osynlig i första halvleken. Malmö hade inte mycket till spel. Markus Rosenberg lyckades skrapa fram ett par halvchanser på sin höjd, under hela matchen.

I andra halvlek missade Zlatan målet på nytt i 50:e minuten. Tio minuter senare kunde han dock snyggt skarva vidare till Cavani som fick göra sitt första mål i årets Champions League. Zlatan byttes ut i 75:e minuten, förmodligen med tanke på att han lidit av skador i knä och rygg under sommaren och hösten.

Onsdag 30 september möter Malmö nästa gigant i gruppen: Real Madrid. Den matchen spelas i Sverige.

Övriga matcher i Champions League

Real Madrid gjorde sin plikt mot Ukrainska Shaktar Donetsk och vann klart med 4-0. Ronaldo gjorde hat-trick. PSV Eindhoven skrällde mot Manchester United och vann med 2-1. Wolfsburg tog en knapp hemmaseger mot CSKA Moskva (1-0). I grupp C slog Benfica FC Astana med 2-0 vilket även blev resultatet när Atletico Madrid bortaslog Galatasaray. Fjolårsfinalisten Juventus bortaslog ett blekt Manchester City med 2-1 och Sevilla vann hemma över Borussia Mönchengladbach med 3-0.

Vi ser fram emot att fortsätta världens mest prestigefyllda fotbollsturnering för klubblag!