Vinner Juventus sin 5e raka Scudetto 2015/16?

Serie A

Förra året var framgångsrikt för Italienska storklubben Juventus. De vann Serie A 17 poäng före tvåan Roma, de vann Copa Italia och de tog sig till final i Champions League där de föll mot giganterna Barcelona. I år har de tappat en del spelare men värvat smart. I detta inlägg summerar vi status på lagen i Serie A innan ligastarten 23:e augusti.

In och ut i Juventus

Efter förra säsongen annonserade veteranen Andrea Pirlo att han lämnar Juventus för spel i amerikanska fotbollsligan MLS och New York. Man har även tappat Carlos Tevez som spelar för Boca Juniors i Sydamerika kommande säsong. Två tunga förluster som naturligtvis blir svåra att ersätta. Man hoppas nu att nya, lite yngre spelare ska ta nästa kliv i år. Paulo Dybala ersätter Tevez och gör Alvaro Morata sällskap i anfallsspelet. Man har även värvat kroatiska anfallaren Mario Mandzukic från Atletico Madrid. Mittfältet ser stabilt ut med namn som talangen Paul Pogba och Roberto Pereyra. Många hoppas även att Kingley Coleman får sitt genombrott på ytterkanten i år. För att få in lite rutin i gänget har man värvat tyska vm-guldmedaljören Sami Khedira. Som vanligt hittar vi 37-årige veteranen Gianluigi Buffon i målet.

Utmanarna

Roma har kommit tvåa i Serie A två år i rad. De vann sin senaste Scudetto 2001 och har radat upp sex andraplatser sedan dess. De har fått förstärkningar i Edin Dzeko och Mohammed Sallah men frågan är om det räcker för att rubba ”den gamla damen” Juventus. Fransesco Totti gör sin 24e säsong i Serie A i år. En annan utmanare är Naopli som har tappat coach Rafa Benitez till Real Madrid men har fått en intressant ersättare i Maurizio Sarri som gjort underverk med Empoli. Napoli har tre nya spelare som förhoppningsvis kan få dem att hålla tätt bakåt (de släppte in flest mål av lagen i toppen av ligan förra året, 54 stycken): Målvakten Pepe Reina från Bayern München, Allan from Udinese och Calcio och Mirko Valdifiori. Förra årets ligatrea och finalist i Copa Italia, Lazio, kan vara värda att hålla ögonen på i år. Inter har sjunkit som en sten i tabellen sedan Jose Mourinho lämnade dem men nuvarande tränare Roberto Mancini har varit aktiv på värvningsfronten i år. Ett par nya namn här är Jovetic och Geoffrey Kondogbia. Milan rosade knappast marknaden förra året, men coach Sinisa Mihajlovic har satsat sina slantar på offensiva förstärkningar, till exempel Carlos Bacca från Sevilla och Andrea Bartolacci från Roma. Vissa rykten har även kopplat ihop Zlatan Ibrahimovic med Milan men frågan är om han inte har bättre chans på ”den där jävla Champions…” i nuvarande upplagan av Paris SG.

Som det ser ut nu är Juventus favoriter till en femte raka Scudetto. Ett alternativt bet som verkar intressant är Napoli tack vare nya coachen Sarri.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.