Kan någon rubba Paris Saint-Germain i Ligue 1?

Franska fotbollsligan, Ligue 1, har inletts och Paris Saint-Germain har spelat premiären utan skadade Zlatan Ibrahimovic. PSG vann första matchen, borta mot Lille, i en historia som kantades av gula kort (7st) inklusive en utvisning på Adrien Rabiot. Parislaget har en stark trupp i år och frågan är om någon ska kunna hota dem i årets liga och vilka deras chanser är i Champions League?

Fyra pokaler förra året

Om man endast tittar till resultat i Frankrike var förra året en framgångssaga för PSG då man vann en fyrdubbel: Ligue 1, Coupe de France, Coupe de la Ligue och Trophée des Champions. I Champions League, som naturligtvis är varje storlags ambition att vinna, tog det stopp mot totalvinnarna Barcelona i kvartsfinalen. I år är det en stark trupp som PSG ställer upp med på Parc des Princes gräs. Zlatan och Edinson Cavani är kvar på topp även om de omgärdats av transferrykten. Offensivt förstärks laget med Angel di Maria, som förvisso gjorde en svag säsong i Manchester United förra året, men bör kunna leverera i rätt omgivning. Målvakten Kevin Trapp kommer in från Frankfurt och Benjamin Stambouli från Totenham förstärker mittfältet.

Lyon och Monaco största utmanarna

2008 vann Lyon sin sjätte Ligue 1-titel i rad. Nu är de en av de främsta utmanarna till Paris SG om ligatiteln. Ägaren Jean Michel Aulas har satsat på ett ungt lag i och med att man inte kan konkurrera med PSG:s ekonomiska muskler. Det lönade sig förra säsongen då anfallaren Alexandre Lacazette vann skytteligan. Lyon slutade på andra plats, sju poäng bakom PSG förra året. I år har man lyckats behålla stora delar av förra årets trupp och många av spelarna bör utvecklas ytterligare, både i Frankrike och i Europa via Champions League. Den andra utmanaren till PSG, Monaco, hade en lyckad session i Champions League förra året då man slog ut Arsenal i kvartsfinalen och åkte ut mot finalisterna Juventus med uddamålet i semifinalen. I år har de tappat en del spelare och är därmed svårtippade vad gäller placering. De bör kunna ställa till det för topplagen i franska ligan i alla fall.

På pappret ser Paris SG alltså ut som det starkaste laget men vi tippar att Lyons spelare kommer att ta fler extra kliv i år och ge Zlatan & c:o en rejäl utmaning.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.