Vilket lag vinner La Liga 2014/2015?

El Clasico

Förra året vann uppstickaren Atlético Madrid spanska La Liga. Därmed bröt de jättarna Real Madrid och FC Barcelonas dominans de senaste åren. Atlético var även nära att vinna Champions League mot just Real Madrid men storebror lyckades kvittera på stopptid och vinna matchen på övertid. Lite smolk i bägaren för en annars suberb säsong för tränare Diego Simeones Atlético som krigade sig till ligasegern.

Här synar vi de tre toppkandidaterna till ligatiteln:

Atlético Madrid

Fjolårsvinnaren har tappat en del manskap. Pålitlige målskytten Diego Costa kommer att saknas. Likaså målvakten Thibaut Courtois. Man har dock förstärkt offensiven med målfarlige Mario Mandzukic och snabbe Antoine Griezmann. I övrigt var det inte tack vare superstjärnor man vann förra årets La Liga. Det var tack vare hårt arbete och en oöverträffad arbetsmoral. Tränare Diego Simeone är det här lagets nyckelfigur. Kan han kräma ur samma effekt ur årets lag som förra året, då blir Atlético Madrid ett lag att räkna med i både spanska ligan och Champions League i år.

Det kommer dock att bli betydligt tuffare säsongen 2014/2015. Ingen kommer att underskatta laget längre. I och med att de vann ligan förra året kommer de att vara jagade, det kommer att bli en skalp att slå Atlético Madrid för alla lag.

FC Barcelona

Barcelona har som vanligt ett intressant lag på papperet. Eller vad sägs om anfallare som Lionel Messi, Neymar och Luis Suarez? Vi väljer dock att sätta ett frågetecken på lagets mittfält. I sommarens fotbolls-VM fungerade inte det spanska rullspelet utan den blev brutalt överkörd och omsprungen av tysk omställningsfotboll. Kommer Andres Iniesta och Xavi Hernandez att leverera? Konkurrenten Real Madrid har värvat tyskt och frågan är om inte FC Barcelona måste tänka om och nytt för att hänga med i europeisk toppfotboll 2014?

Real Madrid

Precis som Barcelona ställer Real Madrid upp ett lag med världsstjärnor i år. Det är vi vana vid. I mittfältet hittar vi två spännande nyförvärv som gjorde ett utmärkt fotbolls VM i Brasilien: Tyske världsmästaren Toni Kroos och Colombianske måltjuven James Rodriguez. Bland anfallarna är det svårt att inte framhäva superstjärnan Ronaldo, som förvisso inte gjorde något vidare fotbolls-VM med sitt Portugal, bland annat på grund av skada. I övrigt är det ett sargat lag om man ser till hur spelarna agerat i sina landslag i sommar, särskilt backlinjen. Kan Sergei Ramos, Pepe och Marcelo hämta sig från debaklen i Brasilien och åter göra en fin säsong i sitt klubblag?

Årets upplaga av Real Madrid känns som allt eller inget: Får man ihop ett hungrigt lag av världsstjärnorna blir man livsfarliga. Om inte, blir det på sin höjd en tredjeplats i ligan och ut i kvartsfinalen i Champions League.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.