Vilket lag vinner Bundesliga 2015/2016?

Förra året vann Bayern München planenligt Bundesliga under coach Pep Guardiola. Guardiola har vunnit tyska ligan med Bayern två år i rad, tagit sitt lag till två raka semifinaler i Champions League, vunnit Europeiska supercupen, världsmästerskapen för klubblag och tyska cupen. Fansen är fortfarande dock inte övertygade: Det är Champions League som räknas!

Bayern München favoriter även i år

Även säsongen 2015/16 är Bayern favoriter till ligaguldet, eller rättare sagt: det tas för givet. Förra året höll man nollan i 22 av 34 ligamatcher. I Champions League-semifinalen mot Barcelona saknade man nyckelspelare som Ribéry, Robben och Alaba på grund av skador. För att vinna årets Champions League har man gjort två tunga nyförvärv: Douglas Costa från ukrainska Shakhtar Donetsk och Arturo Vidal som var med och vann Copa América med Chile i sommar. Med Vidal hoppas man kunna fylla tomrummet som Bastian Schweinsteiger lämnar efter sig då han gick till Manchester United i Premier League.

Utmanarna

Wolfsburg vann tyska ligan 2009 och kom tvåa förra året. Man vann dessutom tyska cupen efter att ha slagit Dortmund i finalen. En stor del av deras framgång tillskrivs belgiska Kevin de Bruynes som blev förra säsongens bästa spelare med 21 assists och 10 mål. Mönchengladbach inledde förra året med 10 raka matcher utan förlust och hade även en period med 13 obesegrade matcher i rad där man slog lag som Bayern, Dortmund, Leverkusen och Wolfsburg. Dock har man tappat Max Kruse till Wolfsburg och Christoph Kramer till Leverkusen. Tränare Lucien Favre måste stärka truppen om Mönchengladback ska kunna vara med och slåss om titlarna i år. Även Leverkusen har tappat en del spelare och får sikta in sig på att säkra en plats i Champions League i år. Dortmund har varit Bayerns främste utmanare senaste åren men säsongen 2014/15 blev en besvikelse med endast en sjundeplats i ligan. Det blir alltså ingen Champions League för dem i år.

Bundesliga har en intressant nykomling i år: FC Ingolstad 04. Det är resultatet av två lag som slogs ihop 2004 och började i amatörligan. Efter 11 år är de nu uppe i högsta ligan! Även andra nykomlingen, SV Darmstadt 08, har gjort en fin resa till Bundesliga då de spelade i division tre för tre år sedan.

Som det ser ut nu ska inget lag kunna utmana Bayern om de tyska titlarna. Frågan är om Pep Guardiolas manskap räcker hela vägen till Champions League..

Mer information om Bundesliga hittar du på deras officiella hemsida.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.