Tre Kronor: Sverige föll mot Tjeckien, John Klingberg klar för VM-spel

Sverige föll med 1-4 mot ett taggat Tjeckien i T3 Arena, Umeå ikväll. Få av spelarna i den svenska truppen stärkte sina aktier för att komma med till VM med ett par undantag. Samtidigt har vi fått nya, positiva besked från NHL. Sverige spelar ny match mot Tjeckien i Timrå på söndag.

Ny poäng av Marcus Sörensen

Tjeckien ställde ett ungt lag på planen, med många av spelarna födda på 90-talet. De spelade en rak och disciplinerad hockey och uppträdde hungrigt. Det märktes att de spelade om platser i hemma-VM i maj. Svenska laget var dock inte riktigt på tårna. Dock gjorde Marcus Sörensen mål igen. Han var även bra i landskamperna mot Norge och kan vara en spelare som får åka med till Tjeckien. Staffan Kronwall gjorde en godkänd insats på backsidan. I övrigt saknade laget det lilla extra. Kanske för att många vet att de kommer att bli utbytta av NHL-proffs till VM.

Fler positiva besked från NHL

John Klingberg var tveksam till VM-spel på grund av avsaknad av kontrakt men är nu klar efter att ha skrivit på ett monsterkontrakt över 7 år med Dallas Stars. Den 22-årige rookien gjorde 40 poäng för klubben under grundserien i år. Förra året spelade han i farmarlaget Texas Stars. Klingberg har tidigare spelat i junior-VM och gör nu debut i A-VM.

Även centern Jacob Josefson, till vardags i New Jersey Devils, har tackat ja till VM, men inväntar klartecken från sin klubb.

Detta gör att vi har följande förstärkningar klara från NHL för tillfället:

Jhonas Enroth, Dallas Stars (m)

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes (b)
Oscar Klefbom, Edmonton Oilers (b)
John Klingberg, Dallas Stars (b)

Anton Lander, Edmonton Oilers (f)
Elias Lindholm, Carolina Hurricanes (f)
Joakim Lindström, Toronto Maple Leafs (f)
Victor Rask, Carolina Hurricanes (f)

+ ev. Jacob Josefson, New Jersey Devils (f)

Nu borde man kunna börja fila på tänkbara kedjor i VM. Vi gissar att även följande spelare kommer att ta en plats i Tre Kronor i VM:

Staffan Kronwall, Lokomotiv Yaroslavl (b)
Joel Lundqvist, Frölunda (f)
Marcus Sörensen, Södertälje (f)

Totalt två backpar och två kedjor alltså. Mycket kan dock fortfarande hända då fler spelare från NHL kommer att bli tillgängliga när åttondelsfinalerna är färdigspelade. Till exempel förlorade Vancouver Canucks första matchen häromnatten. Sist bröderna Sedin kom hem till VM (2013) blev det guld..

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.