Swedish Hockey League (SHL): Så spelas Play In

Swedish Hockey League närmar sig sitt slut och det är nu klart vilka lag som möts i Play In. Play In spelas mellan lag 7-10 i en serie där bäst av 3 matcher gäller. Två av lagen går till kvartsfinalerna. Igår blev det klart att Luleå möter Djurgården och Brynäs Färjestad. På plats 11 och 12 hamnade Leksand och Modo som får förbereda sig för kvalserien. Vi återkommer om den i ett senare inlägg.

Luleå – Djurgården

Vi har fått se en hel del spännande matcher mellan Luleå och Djurgården under åren. Kanske beror det på att det är nord mot syd, Norrbotten mot Huvudstaden.

Nedan är ett klipp från 2000 där alla i de två lagen, inklusive målvakterna, slåss.

2011 möttes lagen i en av de hetaste kvartsfinalsserierna någonsin. Då avgjorde Luleå sent i match nummer 7. Serien hade kantats av anmälningar till disciplinnämnden från bägge lagen.

I år tacklade Luleås Johan Forsberg Djurgårdens Daniel Fernholm så illa att Fernholm fortfarande inte är tillbaka. Forsberg fick sju matchers avstängning för armbågstackling. I returmötet hämnades Djurgårdens Mikael Ahlén genom att hoppa på Forsberg.

Luleå börjar på hemmaplan nu på lördag. Vi räknar med fullt drag i Coop Arena, precis som när laget vann Champions Hockey League tidigare i år.

Brynäs – Färjestad

Både Djurgården och Brynäs slogs om att komma nia i tabellen och slippa möta Färjestad vilket ansågs vara bättre motstånd än Luleå. I ett direkt avgörande möte lyckades Djurgården avgöra med ett sent 1-0 mål med tio sekunder kvar av matchen. Lite lustigt resonemang kan man tycka. Färjestad är inte längre laget man varit medan Luleå alltid är jobbiga att möta, särskilt på hemmaplan.

Brynäs slutade alltså tia och det blir Färjestad som står för motståndet. De bägge lagen har mötts i slutspel många gånger och ofta har det varit Färjestad som dragit det längre strået, förutom när Brynäs tog SM-guld 2012. Gävlelaget har haft det tufft i botten på tabellen i år och risken är att det blir ännu en förlust mot värmlänningarna.

Speltider

Play In 1/3: lördag 7 mars kl 17.15
Play In 2/3: måndag 9 mars kl 18.30
Play In 3/3 tisdag 19 mars kl 18.30

Matcherna visas på C More Sport och TV12

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.