Stanley Cup 2015: Tredje raka för Montreal

Hemmaplan hjälpte inte för Erik Karlsson och hans Ottawa Senators i natt. Det blev en ny förlust mot Montreal, tredje raka uddamålsförlusten, andra raka i sudden death. Karlsson gjorde dock en godkänd insats med fysiskt spel och en assist. Det hjälpte dock inte, nu måste Ottawa vinna fyra raka matcher för att gå vidare till kvartsfinal. Åker de ur kan vi dock få tillgång till en del intressanta namn till VM. Förutom Erik Karlsson spelar även Mika Zibanejad i Ottawa och vi har goda minnen från när han avgjorde finalen mot Ryssland i junior-VM 2012 med ett vackert mål på övertid.

(Ottawa 1-2 (sd) Montreal), 3-0 i matcher

Chicago 4-2 Nashville, 2-1 i matcher

Chicago tog ledningen i matchserien mot Nashville. Lagen följdes åt målmässigt fram till 2-2: Chicago tog ledningen i första perioden, men Nashville kvitterade efter bara 31 sekunder. 36 sekunder in i andra perioden tog Chicago ledningen på nytt men 22 sekunder senare gjorde Mattias Ekholm 2-1 via ett mäktigt slagskott. Några minuter senare gjorde Chicago 3-2 och nu kunde de skaka av sig Nashville. Slutresultatet skrevs till 4-2.

New York Islanders 2-1 (ot) Washington Capitals, 2-1 i matcher

Tredje mötet mellan dessa lag blev en målsnål historia. Första kassen kom när Islanders tog ledningen efter halva matchen. Nicklas Bäckström gjorde sitt andra slutspelsmål för säsongen och såg till att matchen gick till övertid. Väl där tog det endast 15 sekunder för John Tavares att avgöra till Islanders fördel.

Calgary 4-2 Vancouver, 2-1 i matcher

Den första slutspelsmatchen på sex år i Calgary blev en het historia mellan två lag som inte gillar varandra. Vi fick njuta av hårda tacklingar och mellan avblåsningarna var det en hel del gurgel mellan spelarna. Till och med Mikael Backlund, som annars brukar hålla sig lugn, drog på sig en utvisning för boarding. Totalt delades 59 utvisningsminuter ut. I målprotokollet var det Calgary som var det hetare laget och de leder nu matchserien med 2-1. Förutom utvisningen stod Backlund även för en assist.

Skellefteå utjämnade mot Växjö

Hemma i Sverige hade Växjö 2-1 i matcher i finalserien av Swedish Hockey League efter två bortavinster mot mästarna Skellefteå. Dock verkar de ha väldigt svårt att vinna hemmamatcher. Skellefteå var länge i ledningen innan Växjö kunde kvittera i tredje perioden. Dock tog västerbottningarna ledningen på nytt med några minuter kvar av matchen och nu står det 2-2 i serien efter att de bägge lagen har tagit två segrar var på bortaplan. I och med att Skellefteå har en mer hemmamatch i och med att de vann grundserien borde det tala till Växjös fördel om mönstret fortsätter…