Ishockey-VM 2015: Loui Eriksson klar för Tre Kronor!

Loui Eriksson har varit en lojal spelare mot Tre Kronor. Så fort Dallas Stars, där han spelade tidigare, åkte ur NHL dök den svenske snipern upp för spel i landslaget. Det påminner litegrann om när Daniel Alfredsson spelade i Ottawa när de var som svagast: Han ställde alltid upp, oavsett om VM spelades i ingemansland i risiga ishallar i Europa. Nu har i alla fall Eriksson tackat ja igen efter en kort konsultation med familjen. Hans nuvarande klubb, Boston Bruins, misslyckades oväntat med att ta sig till slutspel i år, en stor besvikelse så klart.

Övriga spelare som är klara

Ja tack:en har regnat in över Tre Kronor inför VM i Tjeckien 2015. Inte bara från NHL men även från KHL. Vad sägs om följande trupp:

Målvakter:

Jhonas Enroth, Dallas Stars
Anders Nilsson, AK Bars Kazan

Backar:

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes
Oscar Klefbom, Edmonton Oilers
John Klingberg, Dallas Stars
Staffan Kronwall, Lokomotiv Yaroslavl

Forwards:

Jimmie Ericsson, SKA St. Petersburg
Loui Eriksson, Boston Bruins
Jacob Josefson, New Jersey Devils
Anton Lander, Edmonton Oilers
Elias Lindholm, Carolina Hurricanes
Joakim Lindström, Toronto Maple Leafs
Oscar Möller, Ak Bars Kazan
Victor Rask, Carolina Hurricanes

Joel Lundqvist, Frölunda
Marcus Sörensen, Djurgården

Med dessa namn klara är Tre Kronors framgångar i VM 2015 en fråga om hur Pär Mårts lyckas bygga ett lag. Det gäller att hitta rätt kombinationer av backpar och få till kedjor med god kemi. En viktig pjäs på forwardsidan blir Joel Lundqvist som måste få ett par lekkamrater i en checkingline. Loui Eriksson kan gå in i en förstakedja direkt om han får en playmaker vid sin sida. Målvaktssidan är helt klar, här krävs endast en tredjemålvakt som kan vara vem som helst som vill nöta bänk utan att sprida dålig stämning.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.