Sportnotiser

Här kommer en bunt sportnotiser från veckan. Det blir ett uppsamlingsheat med nyheter som vi inte hunnit ge egna inlägg.

Manchester United förlorade mot Chelsea: Chelsea vann den viktiga toppmatchen i Premier League med 1-0 och har nu ett jättegrepp om ligatiteln. De leder ligan med 10 poäng före Arsenal och 11 poäng före Manchester United. Uniteds coach Lous van Gaal var fåordig i intervjun efter matchen. Premier League handlar nu mest om att koppla grepp om platserna i Champions League för lagen bakom Chelsea. De fyra främsta lagen i Premier League blir direktkvalificerade till Champions League och just nu är det Manchester City som har fjärdeplatsen. Liverpool, Southampton och Tottenham jagar.

Finalspelet i KHL har inletts: St Petersburg vann första mötet mot AK Bars Kazan med 4-2 i KHL-finalen. Finalserien avgörs i bäst av 7 och vi har några svenskar som deltar: Oscar Möller i AK Bars Kazan, Tony Mårtensson och Jimmie Ericsson i St Petersburg. Jimmie Ericsson lär vara aktuell för VM-spel i Tre Kronor förutsatt att han är frisk och skadefri.

Michael Phelps gör comeback: Världens främste olympier genom tiderna, simmaren Michael Phelps med 18 OS-guld totalt, har haft en strulig karriär efter succén i OS i London 2012. Först beslutade han sig för att lägga av, men gjorde comeback för ett år sedan och satsa mot OS i Rio 2016. Kort därefter blev han gripen för rattfylla och avstängd. Nu är han tillbaka igen och besegrade bland annat rivalen Ryan Lochte på 100 meter fjäril. Phelps kan bli erbjuden en plats i VM, förutsatt att USA:s landslag ger honom klartecken. Vi hoppas få se OS-kungen i bassängerna i Olympiska spelen 2016 och att han får ordning på sitt privatliv.

USA satsar på innebandy: Sverige och Finland har prenumererat på VM-guld i innebandy sedan internationella turneringar i sporten började anordnas. Nu ger sig USA med i leken: Med hjälp av Wayne Gretzkys (!) hockeyskola ska sporten växa i USA. Målet är att utmana Sverige om guldet. Sverige tog VM-guld på hemmaplan 2014 efter att ha besegrat Finland i finalen. På Betbonus välkomnar vi den transatlantiska satsningen och hoppas att framtida turneringar kan bli mer spännande än en simpel transportsträcka till finalen mot Finland.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.