Stanley Cup 2015: Så spelas kvartsfinalerna

I natt blev Tampa Bay åttonde och sista lag att nå kvartsfinalerna i Stanley Cup 2015. De vann den avgörande ”game 7” mot Detroit Red Wings med 2-0. Det betyder att Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Gustav Nyquist med flera svenskar i Detroit nu antingen får sommarvila eller spendera ett par veckor i Prag och hockey-VM. Vi på Betbonus hoppas så klart på det senare! Nedan hittar du schemat för kvartsfinalerna, eller conference semifinals som de kallas i Stanley Cup:

Montreal – Tampa Bay

Som noterat ovan nådde Tampa Bay andra slutspelsrundan genom att eliminera Detroit Red Wings. Tampa har uppvisat en sprudlande offensiv och ställs nu mot Montreal som slog ut Ottawa. Frågan är om Montreal är rätt lag att avväpna Tampas anfallskraft. Det är svårt att sia om då frågan är vilken sorts värdemätare Ottawa var. Ottawa gjorde en enorm upphämtning i andra delen av säsongen och tog sig sensationellt till slutspel.

New York Rangers – Washington

Washington gnetade sig vidare via en game 7 mot New York Islanders. Det betyder att Nicklas Bäckström, Marcus Johansson, Alexander Ovetjkin och company ställs mot Henrik Lundqvist och Carl Hagelin i New York Rangers. Litegrann hade man såklart hoppats på ett derby mellan Rangers och Islanders men detta möte kan bli nog så intressant.

Minnesota – Chicago

Tunga Minnesota ställs mot rutinerade slutspelslaget Chicago som slog ut Nashville. Här känns Chicago Blackhawks som det bättre laget tack vare sin slutspelsrutin och den moral de visade upp i förra rundan. Då väger Minnesotas tyngd för lätt.

Anaheim – Calgary

Anaheim blev första lag att nå andra slutspelsomgången och nu ställs de mot unga Calgary. Frågan är om de nyblivna kungarna av Kanadas västkust kan rå på Ankorna eller om motståndet är några nummer för stort denna gång. Det blir intressant att se vad Flames kan hitta på, helt klart är att de spelar helt utan respekt för motståndet, det visade de när de slog ut Vancouver i första rundan.

Så slutar kvartsfinalerna

Vi satsar en slant på följande lag:

Tampa Bay
New York Rangers
Chicago
Anaheim

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.