Ishockey-VM 2015: Sista minuten vinnarodds och speltips

internationell ishockey2

1 maj inleds hockey-VM i Tjeckien och Sverige möter värdlandet i premiären. VM innebär, förutom guldmöjligheter för Tre Kronor, en he del fina chanser till att lägga spel till vettiga odds. Nedan går vi igenom några potentiella möjligheter till extra klirr i kassan i maj men även några fällor.

Vinnarodds

Vinnarodds kan vara luktrativt vissa år. Tyvärr är de inte särskilt höga och topp-tre favoriterna varje år ger sällan mer än 5 gånger pengarna. I år ger till exempel Kanada 3 gånger pengarna vilket är lite för lågt om man blandar in faktorer som stora rinkar och jetlag plus att många lag har starka trupper i år. I så fall kan det vara lämpligare att hitta något potentiellt lite sämre lag som har chansen att ta medalj. USA ger till exempel 4,5 gånger pengarna, Schweiz 7,5 och Slovakien 12 hos ComeOn om de slutar minst topp-3. De tre stora, Kanada, Ryssland och Sverige drar upp oddsen. Dock brukar varken ryssar eller kanadicker vara särskilt intresserade när det vankas bronsmatch. Sverige eller Finland som vinnare av respektive grupp ger strax över tre gånger pengarna vilket får anses vara helt ok. Även om Finland floppade i gruppspelet förra året har de en tradition av att leverera i gruppfasen.

Skrällar och faror

Då och då ser vi skrällar såsom att Frankrike pressar Kanada, att Danmark når slutspel och Schweiz VM-final. Det är naturligtvis svårt att förutse skrällar på förväg men vi bygger vidare på det som skett tidigare år. Danmark har börjat bygga upp en god kärnverksamhet inom ishockeyn och har en del spelare i hockeyallsvenskan. De fick dock inte hem någon förstärkning från NHL i år vilket betyder att de saknar spets. Slovenien gjorde ett bra OS förra året och får hem storstjärnan Kopitar vilket kan stärka laget, förutsatt att de inte förväntar sig att han ska göra allt slit. Schweiz spelar alltid bra mot ”bättre” motstånd men kan falla i matcher där de förväntas styra spelet.

Dessa skrällar gör det naturligtvis farligt att skapa kombinationer av spel där man förväntar sig att alla storlag ska slå blåbärsnationerna. Välj istället ut ett skräll-lag som du tror på och satsa konsekvent på dem så länge de går bra. Alternativt spela på de mellanstarka lagen när de möter sämre motstånd, till exempel Vitryssland som har ett lag baserat på rysk modell. Då kan du få upp oddsen i kombinationerna en aning.

Slutligen ett tips där du sätter monetära värden gentemot glädje: Satsa emot Sverige! Vinner Sverige blir du glad, förlorar de blir du rik. Denna variant kan dock göra dig rätt fattig om Sverige vinner turneringen.

Glöm inte bort att hålla utkik efter olika kampanjer under VM, både i spelbolagens odds-sektioner och i deras casinon. Paf ger till exempel nya spelare 20 euro om de spelar på hockey under VM.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.