Stanley Cup 2015: Rangers till konferensfinal

Henrik Lundqvist och hans New York Rangers är klara för konferensfinal i Stanley Cup efter en dramatisk avgörande ”game seven” mot Washington i Madison Square Garden, New York. De får möta Tampa Bay som slog ut Calgary med 4-2 i matcher. I andra konferensfinalen möts Anaheim och Chicago. Därmed tippade Betbonus fyra rätt av fyra möjliga kvartsfinaler i ett tidigare inlägg.

New York Rangers 2-1 (ot) Washington Capitals (4-3)

Rangers fick sämsta tänkbara start på matchen då ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin satte 1-0 för gästerna i mitten av första perioden. Här kändes det som att Washington hade matchen under kontroll. Ett par onödiga utvisningar i andra perioden ändrade dock på det. Kevin Hayes kvitterade i powerplay. Det krävdes övertid för att separera lagen. Jesper Fast fick pucken i offensiv zon, spelade bak till Keith Yandle på blålinjen som serverade Dan Girardi för skott. På returen kunde Derek Stepan skjuta in det avgörande målet som tog Rangers till konferensfinal.

Så spelas konferensfinalerna

Konferensfinalerna i Stanley Cup är turneringens semifinaler. De spelas i sju matcher och vinnarna går till final. Anaheim har övertygat i slutspelet hittills och de ställs mot veteranerna i Chicago. Risken finns att detta är den ”moraliska” finalen i årets slutspel. På Betbonus tror vi att något av dessa lag kommer att vinna Stanley Cup samtidigt som vi hoppas att Lundqvist, Hagelin och Fast i Rangers får lyfta bucklan i sommar. De bör kunna rubba Tampa Bay som spelat ojämnt. Storspelar Lundqvist i målet kan de stoppa Tampa Bays offensiv.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.