Stanley Cup 2015: Jakob Silfverberg avgjorde för Anaheim

Andra omgången av åttondelsfinalerna i Stanley Cup fortsätter. I natt fick Henrik Lundqvist se sig besegrad av Sidney Crosby, Tampa körde över Detroit och 21-årige Jakob Silvferberg avgjorde andra matchen mellan Anaheim och Winnipeg med blott 21 sekunder kvar.

Anaheim 2-1 Winnipeg, 2-0 i matcher

Winnipeg tappade åter igen en ledning i slutet av matchen: Med tio minuter kvar ledde det tunga, kanadensiska laget med 0-1 mot Anaheim. Patrick Maroon lyckades dock kvittera och det var bäddat för förlängning. Då klev Jakob Silfverberg fram. I Sverige minns vi honom kanske bäst från SM-finalserien 2012 när Brynäs vann guld efter att ha besegrat Skellefteå i en häftig matchserie. Med en halv minut kvar av matchen fick Silfverberg tag i pucken bakom förlängda blålinjen i anfallszon. Ett distinkt handledsskott senare hade Anaheim fullbordat vändningen från 0-1 till 2-1.

New York Rangers 3-4 Pittsburgh, 1-1 i matcher

Superstjärnan Sidney Crosby har vunnit det mesta i turneringar där alla de bästa spelarna är med: Junior-VM, Stanley Cup och Olympiska spelen. Han saknar ett VM-guld och en World Cup-titel. Dock har det gått trögt med målskyttet för Crosby i de senaste Stanley Cup-slutspelen. I match två mot Rangers lossnade det dock. Crosby gjorde två av Pittsburghs totalt 4 mål vilket ledde till att det nu är oavgjort i matchserien inför nästa möte som spelas i Pittsburgh. I slutet av matchen körde Carl Hagelin över Crosby som blev liggandes på isen. Det ska dock inte vara någon fara inför match 3.

Tampa Bay 5-1 Detroit, 1-1 i matcher

I första matchen räddades Detroit av målvakten Petr Mrazek som motade 44 skott. Nu var han betydligt mer mänsklig med en räddningsprocent på cirka 78%. Tampa vann rättvist i en match där de sköt 46 skott mot Detroits 14. Fortsätter denna matchbild är chansen stor att vi kommer att ha fler svenskar tillgängliga till VM efter den här åttondelsfinalen är slut, eller vad sägs om namn som Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist och Niklas Kronwall. Nyquist assisterade för övrigt till Detroits enda mål. Backen Victor Hedman stod för en assist i Tampa.

St Louis 4-1 Minnesota, 1-1 i matcher

Vladimir Tarasenko gjorde hat-trick och Patrik Berglund gjorde ett mål när St Louis vann klart över Minnesota och därmed utjämnade matchserien. Nästa match spelas i Minnesota.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.