Skid-VM i Falun 2015: Nytt svenskt guld!

Igår vann Charlotte Kalla det första svenska guldet i skid-VM i Falun och idag var det dags förr ett nytt guld: Johan Olsson vann 15 km fristil och den första medaljen på herrsidan i dessa mästerskap blev därmed av ädlaste valör. Åter igen var vädret busigt och åter igen hade svenskarna finfina skidor. Aftonbladets Kristoffer Bergström beskrev Johan Olssons lopp som att han åkte i ”en bubbla av pansar” och vi på betbonus är böjda att hålla med. Ingen kunde hota den 34-årige svensken idag.

Hellner fyra

Bäste man efter Olsson var franske Maurice Manificat som kom i mål 17,8 sekunder efter svensken. Bronset gick till norske Anders Gloeersen som var 19,2 sekunder efter. En besviken Hellner hamnade på en förtretlig fjärdeplats men han var aldrig nära då han var nästan 40 sekunder efter Olsson.