Bragdguldet 2014

Idrottsåret 2014 börjar närma sig sitt slut och det är dags att blicka tillbaka på året som varit, samt framåt på det som komma skall 2015. Det kommer vi på Betbonus att göra i några kommande inlägg. Här fokuserar vi dock på Svenska Dagbladets Guldmedalj, Bragdguldet 2014.

Ett lopp att minnas

Det handlar om olympiska spelen i Ryssland, damernas stafett, 4×5 km skidor.

På första sträckan kunde Ida Ingemarsdotter bita sig fast och se till att Sverige höll sig på en topp-tre placering. Emma Wikén gör en stark andrasträcka och leder loppet flera gånger. Här stumnar norska Therese Johaug. På tredjesträckan klappar tyvärr Anna Haag ihop och inför fjärde sträckan går Charlotte Kalla ut 25 sekunder efter ledande Finland och Tyskland. Det är här själva bragden sker. Inför upploppet har Kalla åkt ikapp tätduon, slungar sig förbi Lähteenmeki och Herrmann och vinner ett historiskt stafettguld åt Sverige. Detta ledde till att stafettlaget fick Bragdguldet 2014!

Dagen efter tar även de svenska herrarna stafettguld, i överlägsen stil. Olympiska spelen 2014 blev en svensk framgångssaga i skidspåren. Vi summerar spelen i sin helhet i ett kommande inlägg. 2015 ser vi även fram emot hemma-VM i Falun.

Fler prisade idrottare

Sagan slutar dock inte här, i början på 2015 kan det regna fler priset över svenska landslagsåkarna i och med idrottsgalan.

Nu är tiden då det hålls galor av olika slag för att prisa våra svenska idrottare. I november fick till exempel Zlatan Ibrahimovic guldbollen för åttonde året i följd, nionde gången totalt. På damsidan fick Lotta Schelin diamantbollen för fjärde gången i följd, femte gången totalt.

Vi på Betbonus fortsätter följa framgångarna för våra svenska idrottare, på fotbollsplanen, hockeyrinken, skidspåret eller var de nu sker!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.