Sent mål av Italien sänkte Sverige

Euro2016

Efter 1-1 i premiären mot Irland var Sverige pressat att ta poäng mot de på pappret svårare motståndarna Italien och Belgien i fotbolls-EM 2016. Det vi visste innan matchen mot Italien var att det krävdes en ordentlig uppryckning i spelet som var under all kritik i första matchen. Italien vann komfortabelt sin första match mot Belgien samma kväll, slutresultatet skrevs till 2-0.

Sent mål avgjorde jämn tillställning

Italien spelar ofta som bäst när de är underdogs och de är de verkligen i det här mästerskapet. Dock såg vi dem avväpna Belgiens klassanfall vilket var ganska talande för hur den Italienska taktiken ser ut: en tight defensiv och snabba omställningar. Vi hade dock inte väntat oss att de skulle anamma samma typ av spel mot Sverige. Till skillnad mot Irland, som spelade med hög press mot Sveriges bollhållare, såg Italien till att ligga rätt i positionerna medan svenskarna rullade boll. Det såg faktiskt ganska hoppfullt ut större delen av matchen. Förutom att vi aldrig fick några klara målchanser eller ens några avslut på mål. Det var ett taktiskt spel av Italien som bara väntade på rätt läge att hämnas för EM 2004, då de missade slutspel och Zlatan Ibrahimovic klackade in sitt vackra mål i gruppspelet.

Till slut kom då chansen Italien behövde. Eder fick bollen utanför Sveriges straffområde. Erik Granqvist, som varit bra matchen igenom, halkade. 1-0 i 88:e minuten. Tack och god natt. Nu krävs det förmodligen seger mot Belgien i sista matchen om det här svenska landslaget ska ta sig vidare till slutspel och om vi ska vara garanterade att få se någon/några matcher till med Zlatan i landslaget. På en presskonferens berättade Zlatan att han inte kommer att spela OS vilket så klart är ett otroligt tråkigt besked. Beroende på resultaten i sista gruppspelsmatcherna får vi alltså veta om det blir sista kvällen med gänget innan en ny generation av före detta U21-spelare tar över eller om gammal fortfarande är äldst. Vi hoppas att liket lever ett tag till!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.