Så spelas sextondelsfinalerna i Champions Hockey League 2015-2016

Champions Hockey League

Gruppspelet i årets upplaga av CHL är färdigspelat och sextondelsfinalerna har blivit lottade. Förra årets mästare, Luleå Hockey, möter Färjestad i första rundan. En tuff match tidigt i slutspelet. Färjestad har rustat upp ordentligt i år efter att ha missat slutspelet i Swedish Hockey League (SHL) för första gången sedan 1994 förra året. I år är de dock seedade som ett topplag i SHL. Luleå har siktet klart: att vinna SHL och att försvara CHL-titeln. Fjolårets SHL-mästare Växjö möter Djurgården i ytterligare ett helsvenskt möte. Slutspelet i CHL spelas i bäst av två matcher i varje runda. Första sextondelsfinalen spelas 22 september och den andra 6 oktober.

Sextondelsfinalerna, CHL

HV 71-Trinec
Linköping–Liberec
Adler Mannheim-Espoo Blues
HC Davos–IFK Helsingfors

ZSC Lions Zürich – Sparta Prag
Stavanger Oilers – Eisbären Berlin
Kärpät–Düsseldorf
Skellefteå–Kosice

Storhamar–Red Bull Salzburg
Frölunda–Ingolstadt
TPS Åbo–Jyp Jyväskylä
HC Litvinov–Vienna Capitals

Red Bull München–Lukko Rauma
Tappara–Ostrava
Växjö–Djurgården
Luleå-Färjestad

En hel del intressanta matcher på pappret alltså. Vi får hoppas att lagen är motiverade att prestera i CHL utöver i de nationella ligorna. CHL kommer förmodligen att bli en mer och mer prestigefylld turnering. Vi har åtta svenska lag som deltar i slutspelet och de största konkurrenterna är från öst: Finland har även åtta lag med i sextondelsfinalerna:

Land (antal lag):

Sverige (8)
Finland (8)
Tyskland (5)
Tjeckien (3)
Schweiz (2)
Norge (2)
Slovakien (2)
Österrike (2)

Vi ser fram emot ytterligare en spännande säsong av underhållande Europeisk hockey i årets Champions Hockey League, vid sidan av SHL. Om vi måste satsa på en vinnare tror vi att Luleå Hockey kommer att gå starkt i år igen. Sextondelsfinalerna mot Färjestad blir dock nyckelmatcher och på ett sätt är det lite synd att två topplag möts så tidigt i slutspelet. Det blir intressant att se vad lagen från övriga Europa kan prestera i det här sammanhanget. För turneringens skulle är det viktigt att det inte blir en helnordisk uppgörelse så det vore trevligt med en skräll eller två, gärna tidigt i slutspelet.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.