Tre svenska lag är kvar då kvartsfinalerna i Champions Hockey League 2015-16 ska avgöras. Som vanligt är formatet bäst av två matcher. Första mötena avgörs 1 december och returen spelas 8 december:

Kommentar: Helfinsk kvartsfinal. Kärpät ligger tvåa i finska ligan medan Blues ligger 12:a. Det enkla faktum gör att vi håller Kärpät som favoriter här.

TPS – Luuku

Kommentar: Ytterligare ett helfinskt möte. Mer svårtippat. Lagen ligger 5:a och 4:a i finska ligan. Kan sluta på vilket sätt som helst.

Davos – Skellefteå

Kommentar: Skellefteå storfavoriter mot Schweiziska Davos. Visst vore det dock kul att se ett lag som inte är svenskt eller finskt gå långt i årets turnering?

Frölunda – Luleå

Kommentar: I det helsvenska mötet och finalreprisen från förra året söker Frölunda revansch. De kan mycket väl lyckas. De toppar Swedish Hockey League och har gjort en bra säsong hittills. Regerande mästarna Luleå har haft det tuffare, men kanske höjer sig ett snäpp extra i slutspel?

Luleå besegrade Tappara

Tre svenska lag är alltså vidare till kvartsfinalerna. Regerande mästarna Luleå hade ett 1-2 underläge att hämta igen inför hemmamötet mot finska Tappara. Piggast inledningsvis var kanadensiska backen Craig Shira som transportera puck, sköt och kom med ett och annat instick i offensiv zon för Luleå. Hemmalaget var det bättre laget inledningsvis och fick matchens första powerplay efter 9 minuter, men lyckades inte konvertera. Minuten efter hittade Johan Harju Toni Rajala som fick ett friläge, men träffade stolpen. Efter 13 minuter spelade av perioden kom dock 1-0 när Karl Fabricius fick stå och skjuta in sin egen retur inte bara en gång utan flera. På fjärde ”vispningen” lyckades han sätta matchens första mål. Tre minuter senare kom 2-0 när Harju, som verkar ha hittat passningsformen i år, hittade Emil Sylvegård efter en brytning. Sylvegård slog till direkt och Luleå hade nu vänt mötet till sin fördel. Tappara visade upp ett virrigt försvarsspel och Luleå såg piggt ut.

Andra perioden var lite mer ostrukturerad. Lagen tog någon onödig utvisning var. Närmast mål var Tapparas unge forward Patrik Laine, som var bra matchen igenom. Han träffade stoplen.

I tredje perioden utökade Luleå sin ledning när Anton Hedman sköt pucken via Jacob Micflikiers röv in i mål. Kanadensiska forwarden Micflikier tilldelades målet. 3-0 och matchen kändes avgjord och Tappara iskallt. Micflikier höll sig även framme på ett friläge och satte 4-0. Peter Cehlarik satte punkt för matchen med sitt 5-0 mål och Luleå visade varför man är regerande mästare i Champions Hockey League. Norrbottningarna vann skotten med 33-13 och tekningarna med 40-22. Kunde de ta med sig det här spelet till Swedish Hockey League skulle de förmodligen ligga högre placerade i tabellen än de gör för tillfället.