Så spelas ishockey-VM 2016

Tre Kronor2

Ishockey-VM 2016 avgörs i Ryssland 6-22 maj. Turneringen är den 80:e upplagan och firandet blir dubbelt då Rysslands ishockeyförbund fyller 70 år 2016. I gruppspelet är 16 lag uppdelade i två grupper. Tre Kronor kastas in i hetluften direkt och får spela sina matcher i grupp B i Moskva, där även värdlandet spelar. De fyra bästa lagen i varje grupp går till kvartsfinal.

Grupp A (St. Petersburg):

Kanada
Finland
USA
Slovakien
Vitryssland
Frankrike
Tyskland
Ungern

Kommentar: Kanada, Finland och USA bör ta sig vidare från detta gäng. Vitryssland och Slovakien gör upp om fjärdeplatsen.

Grupp B (Moskva):

Ryssland
Sverige
Tjeckien
Schweiz
Lettland
Norge
Danmark
Kazakstan

Kommentar: Tuff grupp för Sverige. Vi har haft svårt mot ryssarna senaste åren. Tjeckien och Schweiz är alltid knepiga att möta. Norge och Danmark vill jättegärna slå nordiska storebror. Lettland och Kazakstan spelar rysk hockey och har nästan hemmaplan. Faktum är att detta kan bli svåraste utmaningen på bra länge för Sverige i ett gruppspel.

Sveriges matcher

6 maj: Sverige – Lettland
8 maj: Sverige – Danmark
9 maj: Sverige – Tjeckien
11 maj: Sverige – Kazakstan
14 maj: Norge – Sverige
15 maj: Schweiz – Sverige
17 maj: Ryssland – Sverige

Slutspel

Kvartsfinalerna spelas 19 maj.
Semifinalerna spelas 21 maj.
Final och bronsmatch spelas 22 maj.

Förra året vann Kanada genom att besegra Ryssland i finalen. Vi ser fram emot ishockey-VM 2016 med revanschsugna ryssar och hoppas att vi får in lika många kvalitetsspelare till alla lagen som i ishockey-VM 2015.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.