Så spelas åttondelsfinalerna i Fotbolls-EM 2016

Euro2016

Sverige må vara utslaget ur EM i fotboll, men turneringen fortsätter. Redan i helgen sätter åttondelsfinalerna igång och vi ser fram emot spännande fotboll. Det pratas om en lätt respektive en svår halva av slutspelsträdet. De första fyra matcherna nedan är på den vänstra sidan och resten på den högra (där vi finner nationer som Tyskland, Spanien och Italien). Fast det är tveksamt om det finns några lätta motståndare i detta mästerskap. Är det något gruppspelet visat är det att alla lag kan slå alla en bra dag.

Så spelas åttondelsfinalerna i Fotbolls-EM 2016

25 juni, 15.00: Schweiz-Polen

Kommentar: Polen släppte inte in ett enda mål i gruppspelet. Frågan är hur Schweiz ska lyckas spräcka den polska nollan. Kanske får denna åttondelsfinal avgöras på straffar?

25 juni, 18.00: Wales-Nordirland

Kommentar: Brittiskt derby där Wales känns som den starkaste kandidaten till att nå kvartsfinalen. De gjorde ett utmärkt gruppspel med undantag för de sista minuterna mot storebror England.

25 juni, 21.00: Kroatien-Portugal

Kommentar: Portugal tog sig med nöd och näppe till slutspel. Kroatien slog självaste Spanien i sista gruppspelsmatchen. Därför får kroaterna gälla som favoriter i det här mötet.

26 juni, 15.00: Frankrike-Irland

Kommentar: Hemmanationen ställs mot trean från Sveriges grupp. Irlands kampfotboll med hög press kan passa fransmännen dåligt. Skrällseger för de gröna?

26 juni, 18.00: Tyskland-Slovakien

Kommentar: Regerande världsmästarna Tyskland borde kunna utmanövrera Slovakien.

26 juni, 21.00: Ungern-Belgien

Kommentar: Belgien kom tvåa i Sveriges grupp utan att övertyga. Ungern gjorde tre mål på Portugal i sista gruppspelsmatchen. Svårtippat även om Belgien på pappret är det bättre laget.

27 juni, 18.00: Italien-Spanien

Kommentar: Tungviktsmöte redan i åttondelsfinalen. Inget av lagen är särskilt lyckliga över att få möta så tufft motstånd redan. Kan Spaniens bollrullande nöta ner det Italienska försvaret? Ovisst!

27 juni, 21.00: England-Island

Kommentar: Lars Lagerbäck har aldrig förlorat mot England. Island har en otrolig förmåga att överleva kval och gruppspel. Nu har de allt att vinna mot ett England som har allt att förlora. Ryker engelsmännen på straffar som vanligt?

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.