Malmö FF klara för Champions League 2015/2016!

Inför förra säsongen hade vi väntat 14 på att Sverige skulle få en klubb med i Champions League. Nu har Malmö FF kvalificerat sig till turneringen för andra året i lag, efter seger i returmötet mot skottska Celtic. Inför hemmamatchen inför en fullsatt Swedbank Arena hade Malmö med sig 2 bortamål från första mötet som Celtic vann med 3-2. Ett sent mål av Jo Inge Berget med matchens sista spark gav hopp inför returmötet i Malmö. Förutsättningarna inför matchen var glasklara: Seger med 1-0 eller 2-1 skulle ta Malmö vidare till Champions League tack vare fler gjorda mål på bortaplan. Vid oavgjort eller seger för Celtic skulle skottarna gå vidare.

Två hörnmål tog Malmö vidare

Celtic hade ett par halvchanser i första halvlek. De kom dockinte ut lika hårt som i första matchen där de hade 2-0 ledning redan efter 10 minuter. Istället var det Malmö som kunde flytta upp positionerna och göra 1-0 på hörna när Markus Rosenberg vräkte sig fram. Rosenberg var avstängd i första mötet och hans närvaro märktes i returen. Malmö spelade ett snabbare spel med hög press och otroligt effektiva omställningar. Domarna fick en del att göra, bland annat missade de ett fult knä av Griffiths samt fick döma bort ett mål för Celtic i en tilltrasslad situation i Malmös straffområde.

I andra halvlek hade Malmö bud på mer men Celtics målvakt räddade fint två skott på raken. Det verkade dock som att det var hörnor som skulle ta Malmö vidare idag. På hörnan efter dubbelräddningen höll sig Felipe Carvalho uppe och gjorde 2-0 via en Celtic-försvarare. Nu gick luften ur Celtic. De verkade inte vilja vara med och spela fotboll utan såg otroligt bleka och uddlösa ut efter målet. Malmö var närmare både 3-0 och 4-0 än Celtic en reducering.

Berget var bra idag igen och utmanade mycket en-mot-en. Nikola Djurdjic orsakade en hel del trassel för Celticspelarna som drog på sig många frisparkar. Wiland var djärv i målet och lyckades mota bort det mesta. Rosenberg suverän ledare på planen. Försvaret var ett självspelande piano och det var en harmoni i Sveriges bästa lag idag. 20 000+ i publiken bidrog till en härlig kväll i Malmö. Den första av många, för på torsdag lottas gruppspelet till årets Champions League. Då ser vi vilka som blir Malmös motståndare i höst. Vi uppdaterar er med spelschema och gruppindelning inom kort!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.