SHL: Luleå nära bragdvändning mot Frölunda i slutminuten

Då var den sista kvartsfinalmatchen i Swedish Hockey League 2015 avslutad. Frölunda och Luleå gjorde upp om en semifinalplats i en avgörande match 7. I serien gick Luleå ifrån med 3-1, men göteborgarna kvitterade matchserien efter två suddenavgöranden. Efter en mållös första period kunde Frölundas Ryan Lasch göra första målet för hemmalaget i powerplay. Samma Lasch satte även 2-0 fem minuter senare och det var fördel Frölunda inför tredje akten.

Stor dramatik i slutminuten

Med tre minuter kvar att spela hade Luleå powerplay och tog ut målvakten för att spela sex mot fyra. Reduceringen uteblev och istället kunde Frölunda sätta 3-0 i öppen kasse med två minuter kvar att spela. Avgjort trodde många. Inom loppet av 12 sekunder kunde dock Luleås Jonathan Granström och Chris Abbott reducera ledningen till 3-2 och med 52 sekunder kvar av matchen var det… Ja, match igen. Närmare än så kom dock inte Luleå. Mattias Janmark kunde sätta spiken i kistan, 4-2, i tom kasse.

Frölunda möter Växjö i semifinalen

Frölunda får nu möta Växjö som blev klart för semifinal efter att ha slagit ut Örebro tidigare. Ett intressant möte mellan två skickliga lag där Frölundaveteranen Tomi Kallio nu får chansen att slå ut sitt gamla lag som han gjorde 9 säsonger för mellan 2002-2011. I den andra semifinalen möter Skellefteå Linköping.

Semester för Luleå

Luleå får nu se över laget inför nästa säsong. Man har gjort en helt ok år nu med en del intressanta värvningar. Höjdpunkten var när man vann Champions Hockey League mot just Frölunda. Nu har man flaggat för att man vill utmana Skellefteå om att vara nummer ett i svensk hockey inför nästa säsong, med IT-pengar i rockärmen. Det blir ett intressant lagbygge och vi får se vilka nya spelare som värvas under silly season. Dock måste man först se till att behålla det man byggt upp hittills – 13 spelare står utan kontrakt, bland annat målvakten Lassinantti, bröderna Abbott och Per Ledin. Det blir en svår balansgång mellan att bygga nytt utan att skapa ett köpelag.