Malmö klart för SHL 2015/16

Efter att Karlskrona, Modo och Rögle kvalificerat sig till Swedish Hockey League fanns det en plats kvar. I en sjunde, avgörande match skulle Leksand och Malmö göra upp om den i Tegera Arena. Det var hemmalaget som inledde starkast. Jonas Frögren satte 1-0 för Leksand assisterad av Johan Ryno. Malmö lyckades dock kvittera med 14 sekunder kvar av perioden. I en tidigare sekvens hade Leksand chans på 2-0 när de fick en straff som dock missade. Psykologisk viktig kvittering för Malmö.

Fartfylld hockey i andra perioden

I andra perioden bytte lagen chanser med varandra och det var Leksand som var närmast ett ledningsmål. Åter igen var det dock Malmö som fick utdelning, två gånger dessutom. 1-3 och skåningarna hade nu ena skridskon i SHL. Tomi Sallinen reducerade dock ledningen till 2-3 innan periodvilan.

Hög press från Leksand i tredje

I tredje perioden gjorde Leksand vad de kunde för att kvittera. Fortfarande var de dock hopplöst ineffektiv,  trots spel 6 mot 4 i slutet. Istället kunde Malmös Henrik Hetta sätta 2-4 i öppen kasse med 10 sekunder kvar. Därmed var Malmö klart för högsta serien efter flera år av misslyckade satsningar och bortkastade pengar. Målsättningen är klar: SM-guld inom tre år. Vi får se hur det blir med det men en sak är säke: det blir skånederbyn i Swedish Hockey League säsongen 2015/16.