Dam-VM i ishockey 2015: Sverige föll mot Ryssland i kvartsfinalen

Det ryska motståndet i kvartsfinalen i hemma-VM i ishockey blev för mycket för de svenska damerna. Sverige gick in i turneringen rankad som sjätte lag och Ryssland fyra. Ändå lyckades damkronorna skaka Rysskorna in i det sista. Inför tredje perioden ledde Sverige med 1-0 men man blev för passiva och lyckades inte stänga matchen. Ryssland både kvitterade och tog ledningen i sista perioden. Sverige försökte kvittera genom att ta ut målvakten i slutminuten men förlorade, tyvärr.

Sverige det bättre laget i två perioder

Sverige spelade stabil styrhockey i 40 minuter, men vek ner sig i den avgörande perioden. Summa sumarum kanske det beror på att vi har för få nyckelspelare för att vinna viktiga matcher just nu. Sara Grahn i målet har varit konsekvent hela turneringen och kedjan Erika Grahm och Anna Borgqvist har levererat framåt. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här laget och ta fler steg framåt inför kommande VM och OS-turneringar.

VM 2015 fortsätter med semifinaler mellan Kanada v Finland och USA vs Ryssland.