Datum för El Clásico 2016-2017

Rivalmötet mellan Real Madrid och FC Barcelona i spanska La Liga är en höjdpunkt varje år och säsongen 2016-2017 är inget undantag. Det är ett klassiskt möte mellan två av klubbfotbollens giganter, och resultatet blir ofta en avgörande faktor när racet om ligatiteln ska avgöras. I det här inlägget får du reda på speldatum för säsongens El Clásico.

El Clásico 2016-2017

Lördag, 3 December 2016: FC Barcelona – Real Madrid @ Camp Nou

Söndag, 23 April 2017: Real Madrid – FC Barcelona @ Santiago Bernabeu Stadium

Där har du dem! 🙂 Självklart kan det bli fler möten mellan rivalerna i Spanska Cupen såväl som i Champions League.

Förra säsongen spelade Barcelona ut Real Madrid på Bernabeu och vann med hela 0-4 efter mål från Luis Suárez, Neymar och Andrés Iniesta. I returmötet på våren lyckade Real Madrid vinna med 1-2 på Camp Nou. Det blev dock Barcelona FC som vann La Liga i slutet av säsongen. Real Madrids säsong slutade dock lyckligt den med, med vinst i Champions League efter man besegrade lokala rivalerna Athlético på straffar i finalen.

Läget i La Liga

När det här skrivs, leder Real Madrid La Liga efter 12 spelade rundor. De ligger etta med 30 poäng (9 vinster, 3 oavgjorda och 0 förluster). Barcelona släpar efter på andra plats med 26 poäng (8 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster). Real ser starkare ut än någonsin den här säsongen medan Barcelona haft en trög start med två förluster. En vinst för katalanerna 3 december är ett måste för att minska avståndet till rivalerna från huvudstaden. Ofta brukar vi lyfta ett varningens finger för Athlético när det gäller La Liga, men i år har de börjat dåligt med 6 vinster 3 oavgjorda och 3 förluster. De ligger nu på femte plats med 21 poäng. Häromdagen förlorade de med 0-3 hemma mot lokalrivalen Real Madrid. Reals superstjärna Ronaldo gjorde ett hat-trick.

Vi uppdaterar det här inlägget med mer information när fler matcher har spelats. Tills dess ser vi fram emot spännande action i El Clásico!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.