Dam-VM i fotboll 2015: Sverige spelade åter igen oavgjort

Efter oavgjorda resultat i de två inledande matcherna i fotbolls-VM (3-3 mot Nigeria och 0-0 mot USA) var det viktigt att ta poäng mot Australien. Helst, tre, men en poäng kunde även räcka beroende på andra resultat. Matchen slutade 1-1 efter att lagen gjort var sitt mål i första halvlek. Lisa De Vanna satte 1-0 till Australien redan efter fem minuter. Kvarten senare satte Sofia Jacobsson 1-1 efter pass av Lotta Schelin. I andra halvlek kunde Australien spela på oavgjort och därmed bli grupptvåa. I gruppens andra match slog USA Nigeria med 1-0.

Förutsättningarna för att Sverige ska nå åttondelsfinal

Sverige är trea i sin grupp med 3 poäng och 4-4 i målskillnad. Det gäller att två andra grupptreor är sämre än Sverige. Vi har tre grupper kvar att hoppas på. Detta gäller: Sverige går vidare till åttondelsfinal om:

Colombia slår England. Kommentar: Kan hända. Colombia har spelat bra och skrällde mot Frankrike tidigare i turneringen.

Sydkorea och Spanien spelar oavgjort. Kommentar: Bägge lagen måste vinna vilket betyder att det lär bli en öppen match. Tveksamt om det blir oavgjort här..

Brasilien slår Costa Rica (alternativt spelar 0-0. Vid 1-1 väntar lottdragning). Kommentar: Sveriges största hopp. Även om Brasilien, som vilar en del nyckelspelare, är klara gruppettor bör de slå Costa Rica. Oddsen för vinst för Costa Rica är hela 10 gånger pengarna.

Om Sverige tar sig vidare till åttondelsfinal väntar Tyskland.

Övriga resultat

Grupp A avslutades med två oavgjorda matcher. Holland – Kanada slutade 1-1 och Kina – Nya Zeeland 2-2. Kanada vinner gruppen före Kina. Holland vidare som trea på fyra poäng. I grupp B fortsätter Tyskland och Norge dominera enligt plan. De tog varsin vinst mot Thailand respektive Elfenbenskusten. Tyskland vinner gruppen före Norge tack vare fler gjorda mål. Thailand trea med -7 i målskillnad, vilket inte räcker till åttondelsfinal. Mästarna från 2011, Japan, vann grupp C efter att ha slagit Ecuador med 1-0 i sista matchen. Kamerun tvåa i gruppen efter seger mot Schweiz med 2-1. Schweiz vidare via sin tredjeplats med tre poäng och +7 i målskillnad.