Barclona vann El Clásico

El Clasico

När Barcelona och Real Madrid möttes i oktober vann Real med 3-1. Inför kvällens match ledde Barcelona La Liga med 1 poäng före Real på andra plats. Mycket stod på spel alltså. Om hemmalaget skulle vinna kunde de ha en buffert på fyra poäng ner till Real med tio omgångar kvar av spanska ligan. Lite av en måstematch för Real Madrid alltså. Det var dock Barcelona som började bäst. Mittbacken Jeremy Mathieu kunde nicka in 1-0 efter 19 minuter spelade av första halvlek. Real vände dock på matchbilden och resten av halvleken tillhörde dem. Efter en vacker klackpass kunde Cristiano Ronaldo sätta 1-1 helt rättvist. Real hade även bud på fler mål men vid halvtidsvilan var det oavgjort i matchen.

Fördel Barcelona i andra halvlek

I andra halvlek fick Barcelona luft under vingarna tack vare ett mål av Luis Suarez. Det uppstod av en chans som verkade komma från ingenstans. Uruguayanen fick en långboll som han sög ner och fick iväg på mål, trots att han var uppvaktad av två backar som verkade ha stenkoll på läget. 2-1 efter 56 minuter spelade och nu tog Barcelona över fullständigt i en match som innehöll en hel del fula grejer, filmningar och gula kort – fotboll när den är som bäst. Alla i Barcelonas anfallstrio Messi, Neymar och Suarez hade chans på fler mål för hemmalaget. Matchen slutade dock 2-1 och chansen är att detta var avgörandet av säsongens La Liga som nu Barcelona leder med 4 pinnar före Real.

Det behöver dock inte vara sista gången vi sett lagen mötas i år. De kan lottas mot varandra i semifinalerna, eller finalen i Champions League om vi har tur. Barcelona möter Zlatans Paris SG i kvartsfinalen medan Real Madrid ställs mot sina lokala rivaler Atlético.