SHL: resultat kvartsfinal 5 och kvalserien omgång 3

Vi fortsätter med matchrapporter från kvartsfinalerna och kvalet till Swedish Hockey League. När matcherna spelas färdigt fyller vi på detta inlägg. Frölunda tog livsviktig seger på hemmaplan mot lojt Luleå. Nytt 3-2-resultat i mötet mellan Linköping och HV71 (tredje matchen som slutar så). Fortsatt hawaiihockey mellan Leksand och Malmö medan Modo endast är en seger bort från fortsatt spel i SHL Första segern för Västerås.

Kvartsfinal 5:

Frölunda 3-2 (sd) Luleå, totalt 2-3 i matcher

Luleå hade chansen att avgöra på bortaplan i denna matchserie och få lite välbehövlig vila innan semifinalen. Frölunda hade dock andra planer och var det bättre laget i den här matchen. Luleå såg stundtals trötta ut, även om man hängde med i målprotokollet. Efter en chansfattig första period tog Frölunda ledningen två gånger i andra perioden. På något märkligt sätt lyckades ett tamt Luleå kvittera till både 1-1 och 2-2: bägge gångerna via Johan Forsbergs byxa! Nåväl, alla mål räknas. I tredje perioden tryckte Frölunda på för ett ledningsmål medan Luleå glimmade till då och då. Matchen gick till en förlängning som kändes oviss på förhand men där Frölunda avgjorde redan efter 9 sekunder. Spännande returmöte väntar uppe i Coop Arena.

Linköping 3-2 HV71, totalt 3-2 i matcher

En jämn serie där lagen turas om att vinna matcher, både hemma och borta. Idag följdes lagen åt med 1-1 efter första perioden och 2-2 efter andra. Nicklas Hardt avgjorde i tredjeperioden. Matchboll Linköping men denna kvartsfinal kan sluta precis hur som helst.

Växjö 2-0 Örebro, totalt 3-2 i matcher

Två färska lag i Swedish Hockey League slåss om en plats i semifinalen. Växjö gör sin fjärde säsong i SHL och Örebro sin andra efter att ha kvalat sig kvar förra året. Bägge lagen har varit en smula ojämna i kvartsfinalen där Växjö på förhand var favoriter. Idag gjorde de, precis som i de andra fyra matcherna, första målet som kom efter 18 sekunder i andra perioden. I samma period kom även 2-0 vilket blev slutresultatet. Christopher Nihlstorp i Växjös mål höll nollan för andra gången i serien. Liten fördel Växjö alltså, men den här serien kan gå till 7 matcher, precis som Linköping – HV71. Vi på Betbonus tror dock att Luleå avgör på hemmaplan i kvartsfinal 6.

Kvalserien omgång 3:

Leksand 4-3 Malmö, totalt 2-1 i matcher

Leksand och Malmö är två ojämna lag som har otroligt svårt att stänga matcher. Det blev extra tydligt idag när hemmalaget satte gasen i botten redan från start. Efter 50 sekunder gjorde Mattias Guter 1-0. 8.15 in i tredje perioden hade han gjort hat-trick och Leksand ledde med komfortabla 4-0 med 12 minuter kvar att spela. En och en halv minut senare vaknade Malmö till liv av någon anledning. Med fyra minuter kvar av matchen hade Leksands ledning reducerats ner till ett mål, 4-3. Malmö var ytterst nära att kvittera i slutminuten men Leksand kunde hålla ut. Det blev dock en dyrköpt seger med många frågetecken. Följande spelare är på Leksands skadelista i nuläget: Johan Ryno, Jon Knuts, Toni Kähkönen (avstängd och skadad), Mattias Ritola, Jens Bergström. Många skador på nyckelspelare och frågan är om inte det kommer att avgöra denna serie i längden, förutsatt att Malmö hittar sätt att vinna på.

Modo 4-1 Vita Hästen, totalt 3-0 i matcher

Hockey handlar om att hitta sätt att vinna på, oavsett spelarmaterial och matchbild. Vita Hästen har problem med det i kvalserien mot Modo. Idag hade man lika förtvivlat svårt att göra mål som i de tidigare matcherna. När Vita Hästen sköt i stolpen tog Modo ledningen med 1-0. I andra perioden träffade Vita Hästen ramen igen, Modo prickade in 2-0. 25 sekunder senare kom 3-0. Gästerna tryckte desperat på i offensiven, hemmalaget kunde kontra in 4-0. Med nio minuter kvar av tredje perioden åkte Modo på en utvisning. Vita Hästen tog ut målvakten och lyckades göra första målet efter åtta och en halv mållösa perioder i den här serien. Det var förmodligen inte någon förlösande känsla att man måste ha två mans överläge för att lyckas göra mål. Gissningsvis får de bägge lagen semester efter nästa match i Norrköping. Modo spelar i SHL nästa höst och Vita Hästen får fortsätta att bygga på årets framgångar i Hockeyallsvenskan.

Västerås 3-0 Rögle, totalt 1-2 i matcher

Västerås vann Hockeyallsvenskans serie 2014/15 och fick därmed chansen att kvala direkt till SHL mot Karlskrona i bäst av fem matcher. Efter en inledande vinst tog det dock tvärstopp. Tre raka förluster. Man fick dock en andra chans mot Rögle som vann kvalserien. Här har det dock blivit två raka förluster och inför denna match var det en negativ trend i fem raka matcher för Västerås. Nu vände det dock. I första perioden slog Fredrik Johansson in sin egen retur. I andra perioden gjorde Mikael Frycklund 2-0 via stolpen och Stefan Gråhn utökade til 3-0. Detta resultat blåser så klart liv i denna serie. Vi ser fram emot en spännande fortsättning mellan lagen.