SHL: Resultat kvartsfinal 6

Ny suddenvinst för Frölunda. Växjö och Linköping vidare till semifinal. läs allt om omgång 6 av kvartsfinalerna i Swedish Hockey League här. Skellefteå är klara för semifinal sedan tidigare efter seger mot Brynäs i omgång 4, totalt 4-o i matcher.

Luleå 0-1 (sd) Frölunda, totalt 3-3 i matcher

I förra mötet vann Frölunda hemma i sudden death mot ett blekt Luleå. Idag fortsatte norrbottningarna se tröttkörda ut och frågan är hur mycket play in-spelet mot Djurgården har påverkat Luleå som har en spelstil med hög press och backchecking som kräver god fysik hos spelarna. Vi har sett den här tendensen tidigare år nämligen, att man ser en smula nertränade ut när slutspelet börjar, tyvärr. Allt som allt var Frölunda det bättre laget idag och skapade bättre chanser. Erik Gustafsson avgjorde 1.31 in i sudden death (power play) efter tre mållösa perioder. Nu gäller det för Luleå att ta fram de sista krafterna och göra årets bästa match i Göteborg. Mycket energi har gått för bägge lagen i den här kvartsfinalserien och frågan är hur man ska orka ladda om till semifinalspelet.

Örebro 4-5 (sd) Växjö, Växjö till semifinal med 4-2 i matcher

Måstematch för Örebro som var tvungna att vinna hemma för att tvinga fram en avgörande sjunde match i serien mot Växjö. Lagen följdes åt med 1-1 efter första perioden och 2-2 efter andra. I tredje perioden tog hemmalaget ledningen med både 3-2 och 4-3 men Växjö lyckades kvittera bägge gångerna. 4-4-målet kom med endast 14 sekunder kvar att spela av tredje perioden och matchen gick till sudden death. I förlängningen klev veteranen Tomi Kallio fram och avgjorde för Växjö efter två minuters spel. Växjö vidare till semifinal! 38-årige Kallio håller sig i form genom en timmes stretching varje kväll. Det verkar fungera.

HV71 2-4 Linköping, Linköping till semifinal med 4-2 i matcher

Precis som Örebro var HV71 piskade att vinna för att hålla serien vid liv. Precis som Örebro misslyckades man. Man fick dock en fin start med 1-0 i första perioden som dock kvitterades ett par minuter innan paus av Linköpings Nichlas Hardt, som skulle få huvudrollen ikväll. I andra perioden tog HV71 kommandot på nytt med ett powerplaymål. 2-1 inför tredje akten. Sex minuter in i perioden assisterade Hardt till Daniel Rahimis kvitteringsmål. Strax dessförinnan hade samme Hardt fått en crosschecking i ansiktet av HV71:s Karalahti, som av någon anledning friades av domarna. Linköping behövde dock inget powerplay för att avgöra idag, de behövde en dansk. Med fyra minuter kvar av matchen sköt Nichlas Hardt in sitt andra mål för kvällen. 3-2 Linköping, 3 poäng av Hardt. Sista målet kom i tom kasse. Linköping vidare till semifinal.

Om Frölunda vinner mot Luleå i kvartsfinal 7 får Linköping möta Skellefteå i semifinal. Vinner Luleå får man möta Växjö. Ska vi tippa att Linköping hoppas på norrbottnisk seger så man slipper möta regerande (dubbla) mästarna?